Els Pastorets del Vendrell ja tenen a punt la representació per començar el 2020

L'obra inèdita del Vendrell va néixer fa 130 anys, i en fa 54 que s'interpreta de manera consecutiva

Amb l'entrada del nou any, el Vendrell acull durant el mes de gener i principis de febrer la tradicional representació dels Pastorets, que enguany arriba ja a la 54a edició que es fa de forma consecutiva. Aquest 2020, Els Pastorets del Vendrell es faran els dies 12 i 19 de gener, i 2 i 9 de febrer, a les cinc de la tarda al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) de la capital del Baix Penedès. L'obra infantil es farà el 26 de gener, també a les cinc de la tarda.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquest any, a part de ser un any especial, ja que el 2020 el Vendrell serà la Capital de la Cultura Catalana, els Pastorets presenten una obra continuista amb la dels dos últims anys, que ja està consolidada. Es tracta d'una adaptació lliure de 'El primer Nadal dels Pastors', de Mossèn Rossend Fortunet, enfocada al públic familiar. Entre els diferents quadres es manté el pròleg estrenat el passat 2019, amb referències a Pau Casals i el seu pare Carles Casals, que van estar involucrats amb l'obra en els seus orígens, l'any 1883.

Aquest pròleg, ubicat en un decorat que representa la plaça Vella del Vendrell de finals del segle XIX, trasllada els espectadors fins a l'any 1883, quan es va fer la primera representació dels Pastorets del Vendrell, al Centre Catòlic del carrer de la Muralla. Carles Casals va fer la partitura musical, mentre que el seu fill Pau va fer el paper de dimoniet

Els Pastorets del Vendrell mobilitzen prop de 150 persones en les seves escenificacions
Els Pastorets del Vendrell mobilitzen prop de 150 persones en les seves escenificacions | J. Callizo

Més de 150 persones involucrades

Amb una durada de dues hores i mitja, els Pastorets del Vendrell mobilitzen prop de 150 persones en les seves escenificacions, entre actors i actrius, tècnics, maquilladors i col·laboradors. Una representació que exhibeix i dona a conèixer les tradicions de la cultura catalana i la nostra llengua. Entremig de les quatre representacions de l'obra adulta es farà l'espectacle infantil, pel qual es va realitzar el tradicional càsting a finals del mes de setembre. Les entrades per veure els Pastorets tenen un cost de deu euros —cinc pels menors de deu anys—, amb bonificacions per a grups de més de 25 persones.

Els Pastorets del Vendrell es faran els dies 12 i 19 de gener, i 2 i 9 de febrer, a les 17.00 h al Teatre Àngel Guimerà (Tàg)
Els Pastorets del Vendrell es faran els dies 12 i 19 de gener, i 2 i 9 de febrer, a les 17.00 h al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) | J. Callizo

Sorteig de sis entrades individuals per gaudir d'una nova representació d'aquesta emblemàtica obra

Des de TarragonaDigital volem premiar els nostres lectors sortejant des del nostre perfil d'Instagram  sis entrades individuals per veure una de les representacions d'aquesta 54a edició, a triar entre, el dia 19 de gener, 2 o 9 de febrer. Des d'avui dimarts 7 de gener, fins al pròxim dilluns 13 de gener, teniu temps per participar a través del nostre perfil d'Instagram (@tarragonadigital). El sorteig s'activarà el dia 7 de gener, a les 20.30 hores. Tots aquells interessats en participar-hi, només haureu de seguir els passos que us detallem a continuació:

— Us feu seguidors del perfil de TarragonaDigital a Instagram

— Mencioneu a dos amics o amigues perquè també coneguin els Pastorets del Vendrell i puguin participar.

— Feu like a la publicació.

— Per tenir més opcions, feu captura del post i pengeu-lo al vostre Stories mencionant a @tarragonadigital.

El sorteig es farà el dia 13 de gener. Estigueu molt atents als vostres missatges directes a Instagram, ja que si sou un dels guanyadors, us contactarem per aquesta via i ens haureu de respondre ràpidament. Molta sort a tothom!