Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar de reus

La patronal del Penedès critica les noves restriccions imposades a la restauració i el comerç

La FEGP les troba «desmesurades» i avisa que caldran més ajudes

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha criticat les noves restriccions al comerç i la restauració que han entrat en vigor aquest divendres 16 d'octubre per contenir els contagis de coronavirus. La patronal penedesenca les troba «desmesurades» i assegura que no s'ha demostrat que els bars, restaurants, comerços o gimnasos siguin llocs on hi ha un contagi més gran de la Covid-19.

Des de la FEGP recorden que la mateixa Generalitat ha indicat que la majoria d'infeccions tenen lloc en l'àmbit privat, i lamenten que no es tinguin en compte les «inversions importants» fetes pels empresaris per aplicar mesures de prevenció. Per aquest motiu han instat a la Generalitat a reconsiderar les restriccions, alhora que avisen que caldrà un pla d'ajudes més extens, perquè el que s'ha anunciat és «clarament insuficient».

 

Mínim de quinze dies de restriccions

Des d'aquest divendres 16 d'octubre, els bars i restaurants de Catalunya només poden servir menjar per emportar-se, mentre que els comerços tenen un aforament limitat al 30%. Les restriccions s'allargaran, com a mínim, fins a finals de mes. Alguns empresaris han usat la imaginació per poder mantenir la seva activitat, com el restaurant de l'Hotel Adia de Cunit.  


Comentaris