Els membres del PDeCAT de Calafell.

El PDeCAT de Calafell veu «ocultisme» i «irregularitats» en el cas de la policia local

Avui declaren quatre persones pel procés de selecció de cinc places al cos calafellenc

El PDeCAT de Calafell veu «ocultisme» del govern local en el cas que investiga un jutge del Vendrell sobre el procés de selecció de cinc places per a la policia local del municipi. Sandra Suárez, candidata del partit a les municipals, ha lamentat davant els mitjans que l'equip de govern hagi respost amb «silenci i enuig» a la seva petició de rebre «explicacions» i de convocar «una comissió informativa urgent per tractar la qüestió». «S’enfaden cada vegada que els hi preguntem per aquest fet», afirma Suárez.

Pels convergents, aquest comportament del govern local els genera «sospita», perquè «si les coses s'han fet bé», només caldria «explicar-nos què ha succeït» i «esperar la decisió del jutge». El partit afegeix que tota la informació que tenen sobre l'assumpte l'han obtingut «per fonts no oficials» i apunten que veuen «irregularitats» en la manera com s'ha fet el procés de selecció.

Declaren quatre persones al jutjat

Just aquest dijous 14 de març declaren quatre persones als jutjats del Vendrell per aquest cas. El regidor del PDeCAT Paco Clavero ha apuntat que «a més dels policies que van accedir a les places, el jutge ha citat també com a investigat el cap dels serveis operatius de la policia local». «Estem parlant del cap de la policia! Algú ens hauria de dir què està succeint», ha exclamat Clavero.

Clavero ha afegit que avui estan citats a declarar «dos guàrdies que suspenen un reconeixement mèdic i que, l'endemà, són aptes, però, també està citat un altre agent, que no té res a veure ni amb aquesta oposició, ni amb aquest municipi, i que sembla que també està investigat en aquesta causa». La investigació oberta per un jutjat del Vendrell prové d'una denúncia del sindicat SPL-CME, per un possible tracte de favor cap a dos dels candidats que es van presentar al procés. 

 

El consistori defensa la «imparcialitat, independència i objectivitat» del tribunal

El sindicat ha denunciat que ambdós candidats no van superar el reconeixement mèdic, però que se'ls va permetre continuar el concurs perquè van presentar un certificat extern que els considerava aptes per a les places. Tots dos van acabar obtenint dues de les cinc places ofertes, i ara estan fent la formació prèvia a l'escola de policia. Des de l'Ajuntament de Calafell sempre han defensat la «independència, imparcialitat i objectivitat» del tribunal encarregat del procés de selecció. 

Altres notícies:


Comentaris