ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Apareixen pedres i runa a la platja entre Coma-ruga i el Francàs

El consistori apunta que aquest estiu el mar deixa al descobert més pedres que altres anys
Pedres i ferros que es van trobar a la platja. | Cedida

 

Pedres, ferros, maons i altres tipus de runa van aparèixer aquest dimecres a la tarda a la platja entre Coma-ruga i el Francàs, a la sorra a tocar mateix de l'aigua. Alguns banyistes que s'ho van trobar van capturar les imatges, en els quals destaquen diversos ferros que surten de les pedres cap amunt. Des de la regidoria de Platges de l'Ajuntament del Vendrell han afirmat que aquest dijous ja es van retirar totes les pedres i la runa, però no n'han confirmat la seva procedència.

 

Més pedres al descobert que altres estius

Sí que han assenyalat que aquest estiu el mar deixa al descobert més pedres en relació a altres estius. En aquest sentit, l'Ajuntament del Vendrell ha parlat amb Costes i els han demanat que analitzin quines són les causes d'aquesta situació. També s'està fent un informe de tots aquells residus que s'estan trobant a les platges i que no provenen del mar. Tot i això, asseguren que estan a sobre per netejar-ho tan ràpidament com es pugui quan apareixen.

 

Fa mesos, durant els dies posteriors a la Setmana Santa, ja es va detectar diversa runa escampada a la platja de Coma-ruga, tot i que en aquella ocasió es va informar que provenia de les obres que s'estaven fent al Port de Coma-ruga. L'Ajuntament va fer un requeriment a l'empresa encarregada dels treballs perquè delimités bé el perímetre i, després de no rebre resposta, va aixecar acta. Uns dies després, l'empresa sí que va començar a fer el tancament. En aquesta ocasió, però, el consistori no ha certificat quin podria ser l'origen de la runa que s'ha trobat.

 

Una pila de pedres i ferros, a la platja del Vendrell. | Cedida

 

Pedres al fons del mar

Un altre aspecte que està provocant maldecaps entre els banyistes i les queixes dels veïns de les platges és la quantitat de pedres que hi ha al fons del mar aquest estiu, només entrar a l'aigua. En alguns trams de les platges de Sant Salvador o el Francàs l'aigua ha desplaçat els bancs de sorra cap endins, i cal entrar força al mar per deixar enrere les pedres.