El Pessebre Vivent de Sant Jaume dels Domenys compleix cinc anys

Prop d'un centenar de veïns s'encarreguen de donar-li vida
El Pessebre Vivent de Sant Jaume dels Domenys. | Cedida
 

Un dels Pessebres Vivents més destacats del Baix Penedès arriba aquest 2019 al seu cinquè aniversari. Es tracta del Pessebre Vivent de Sant Jaume dels Domenys, que està organitzat i muntat per voluntaris del municipi i de la comarca, els quals li donen vida com a actors i actrius. El Bosc de Campau tornarà a acollir el pessebre el dissabte 21 de desembre i el diumenge 22, de les sis de la tarda fins a les nou del vespre, amb representacions cada 45 minuts.

 

El de Sant Jaume dels Domenys és un pessebre parlat, ubicat en un entorn natural, amb molta màgia i animals. Des de l'organització, l'Agrupament Escolta Els Xarel·los, destaquen que és un emplaçament «ideal per veure i viure la màgia del Nadal». El dissabte 21 a les sis de la tarda es farà un acte institucional per celebrar els cinc anys d'aquest esdeveniment. A l'acte es comptarà amb la presència de les principals autoritats de la comarca i del municipi.

 

Banyeres recapta 5.175 euros per la Marató

Aquest passat cap de setmana, els diferents municipis del Baix Penedès han celebrat els actes de la Marató de TV3, dedicada a les malalties minoritàries. Un d'ells ha estat Banyeres del Penedès, que aquest diumenge 15 de desembre ha organitzat una caminada pels voltants del poble, així com un mercat de les entitats i un dinar a la Societat Nova. En total, s'han recaptat 5.175 euros, amb un èxit de participació que s'ha volgut destacar des del consistori.

 

El passat 1 de desembre ja s'havien recaptat 1.200 euros amb les activitats organitzades per l'Associació Priorat de Banyeres. Les entitats banyerenques que han pres part als actes de la Marató han estat l'Esbart Santa Eulàlia de Banyeres, l'escola bressol Marta Mata, l'escola Mare de Déu del Priorat, el Drac de Banyeres, el Ball de Diables de Banyeres, la Penya Blaugrana Banyerenca, els Cafeters de la Societat Nova, el Col·lectiu de Dones el Farcell, les Puntes de Coixí de Banyeres, la Massa Coral Banyerenca, la Societat Nova, els Bandolers i Trabucaires d'en Montserrat Poch, els Bastoners banyerencs, l'Ajuntament, la Biblioteca Ernest Lluch, el C.F Banyeres, i el Priorat de Banyeres.