Els pirates tornaran a envair la platja de Sant Salvador, al Vendrell

La Festa Pirata rememora els atacs de l'època medieval
La Festa Pirata torna a la platja de Sant Salvador, al Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

La platja de Sant Salvador del Vendrell viurà aquest cap de setmana una nova edició de la Festa Pirata Bótes i Vi, que es farà del 12 al 14 de juliol, en horari de tarda i de nit. El centre de la festa serà la plaça de les Palmeres, i al seu voltant hi haurà parades d'artesania, ecoatraccions, recreacions diverses, tast de vins, música i tota mena d'activitats familiars com teatre, contes i animacions.

 

La Festa Pirata vol rememorar els atacs de pirates moriscos que havia patit la platja de Sant Salvador en època medieval. Aquests atacs van ser un dels motius pels quals la població es va traslladar cap a l'interior, on actualment hi ha el nucli del Vendrell. Abans d'això, Sant Salvador i la seva ermita romànica van ser l'origen del que avui es coneix com el Vendrell. 

 

En record del port de Sant Salvador

Entre les diferents activitats previstes a la festa destaca l'espai dedicat als vins i caves de la zona. Sota el nom de 'Bótes i vi' es vol recordar l'antic port que hi havia a Sant Salvador que, des del segle XVIII i fins al primer quart del segle XX, va tenir una activitat remarcable d'exportació de vi i aiguardent. També es feia importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona. 

 

Aquest esdeveniment festiu se suma al programa d'actes que durant l'estiu s'ofereix als nuclis de les platges del Vendrell, alhora que serveix per recordar les arrels històriques de la població. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, remarca que la Festa pirata, Bótes i Vi de Sant Salvador «està completament consolidada i s'ha convertit ja en un clàssic de l'estiu dels nostres nuclis marítims, que amplia l'oferta d'oci per a les persones que ens visiten i per als veïns i veïnes del municipi».

 

També et pot interessar: