Un nou pla d'ocupació dona feina a dinou persones al Baix Penedès

Faran tasques de peó, d'auxiliar administratiu, de monitor i d'informador
Les persones que s'han vist beneficiades pel Pla d'Ocupació del Consell. | Consell Comarcal del Baix Penedès

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha posat en marxa aquest febrer el programa Enfeina't, amb el qual es vol facilitar la contractació laboral de persones que es troben en situació d'atur. En total són dinou persones les que podran adquirir una experiència laboral i tindran un acompanyament amb l'objectiu que puguin tornar a inserir-se al mercat laboral. D'aquestes dinou persones, dotze faran tasques de peons d'obra i manteniment a diferents municipis de la comarca, excepte el Vendrell i Llorenç del Penedès.

 

A més a més, hi ha cinc llocs d'auxiliar administratiu que treballaran al mateix Consell Comarcal del Baix Penedès, en diferents departaments com ara els d’Ensenyament, Serveis Socials, Turisme, Intervenció i Ocupació, així com un monitor de lleure (a Llorenç del Penedès), i un informador al VendrellEls contractes són de dotze mesos, tret del de l'informador, que és per a nou mesos i començarà el maig.

 

Adreçat especialment als aturats de llarga durada

El programa s’adreça a persones aturades de llarga durada, en especial atenció també al col·lectiu femení, que estiguin inscrites a les oficines de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i que portin un mínim de dotze mesos inscrites, continuats o no, dins d’un període de divuit mesos. Les persones contractades tenen la tècnica d'orientació com a persona de referència per assolir una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial durant la contractació laboral per al posterior retorn al mercat laboral.

 

També és encarregada d'elaborar un diagnòstic de cada persona per a poder treballar aptituds que puguin tenir minimitzades pel temps que estan a l'atur. En funció de les necessitats del participant, es treballaran uns aspectes o uns altres. El projecte Enfeina’t està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a càrrec de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

  

També et pot interessar: