Identifiquen una persona per mostrar una pancarta dels «presos polítics» a Calafell

Es va aixecar acta per l'acció, que va tenir lloc durant la Cantada d'Havaneres

La policia local de Calafell va identificar una persona el passat cap de setmana quan alguns ciutadans van mostrar una pancarta dels «presos polítics» i una altra de «democràcia» durant la Cantada d'Havaneres de la Costa Daurada. Segons ha explicat l'alcalde, Ramon Ferré, al ple d'aquest dilluns, els agents van aixecar acta dels fets i van identificar una persona com a responsable de l'acció, afegint que tot plegat «s'ha enviat a la subdelegació del govern».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquesta ha estat la resposta que el govern ha donat a les preguntes del regidor de C's, José Manuel Tejedor, que ha criticat que algunes persones mostressin aquestes banderes durant la cantada. Calafell va ser el primer municipi que va aprovar una normativa que regula els símbols polítics a l'espai públic, tals com banderes, llaços grocs o pancartes. La norma obliga a demanar permís amb antelació per mostrar elements com aquests, així com per fer actes o concentracions de protesta. El regidor de Via Pública, Juanjo García, ha afegit que no s'havia demanat cap permís per fer aquesta acció.

Aixequen acta dels fets 

Per aquesta raó, la policia local de Calafell va actuar aixecant acta dels fets. En aquest sentit, el regidor de la Policia, Joan Maria Triadó, s'ha limitat a apuntar que els agents van fer «el que havien de fer quan algú ho requereix», afegint que «la policia no decideix si s'ha de multar o no, això depèn d'altres», apuntant a la junta de govern local. Triadó també ha lamentat que els agents de policia hagin d'actuar en temes com aquest, preguntant-se «quin mal fan» pancartes com aquestes o llaços grocs.

Des d'Esquerra Republicana de Calafell han volgut puntualitzar que les persones que van mostrar les pancartes estaven «fora del recinte on es feien les havaneres», a la qual cosa des del PP han respost que els ciutadans es trobaven «al costat de l'escenari, perjudicant l'acte», en paraules de Maite González.  L'Ajuntament de Calafell va regular les expressions polítiques i els símbols a la via pública el passat mes d'abril. A principis de juny, Ramon Ferré va informar que no havien rebut cap petició per fer cap acció des d'aleshores.