ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

La Policia Local del Vendrell denuncia una persona per un abocament il·legal de runa

Agents i consistori han posat en marxa l'anomenada «Operació matalàs», un operatiu que vol evitar el llançament de deixalles al carrer durant els últims dies d'agost
La Policia Local va detectar ahir dissabte un abocament il·legal en un espai no autoritzat | Twitter / @plelvendrell

 

 

La Policia Local del Vendrell va identificar i denunciar durant el matí de dissabte, 24 d’agost, una persona per realitzar un abocament il·legal de runa en un espai no autoritzat.

 

Aquesta sanció és fruit de l’anomenada «Operació matalàs», un operatiu impulsat per l’Ajuntament del Vendrell i la policia local de cara a evitar el llançament de deixalles a la via pública durant l’última setmana d’agost.

 

 

Els abocaments es disparen a finals d'agost

Segons el consistori, amb el final de les vacances d’estiu és quan més es nota l’abocament de residus a la via pública en llocs prohibits. Tal com va afirmar l’alcalde del Vendrell, el socialista Kenneth Martínez, ara la gent es desfà de mobles, estris, runa i diferents objectes abans de tornar al seu domicili habitual, «i això no sempre es fa de la manera correcta».

 

L’«Operació matalàs», amb una patrulla de paisà i un vehicle camuflat, vol combatre aquestes accions, tot fent vigilància en diferents hores del dia, especialment a la nit i a primera hora del matí.

 

 

 

Punts habituals i multes de fins a 3.000 euros

Consistori i policia ja tenen detectats una vintena d’indrets del Vendrell on es registren més abocaments il·lícits i denúncies. «Són punts habituals on aquesta mena de comportaments es repeteixen», afirmen.

 

L’objectiu de la campanya és informar els ciutadans, dissuadir-los de fer aquestes accions i, també, sancionar-los si se’ls enxampa in fraganti. Concretament, l’ordenança de Convivència i Civisme preveu sancions de fins a 3.000 euros per aquestes accions.

 

 

També et pot interessar