URGENT

Una veïna de Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Dos possibles casos de coronavirus al Baix Penedès, investigats

La policia del Vendrell té un 20% de baixes per sinistralitat laboral

El ple ha acordat les gratificacions per les hores extres de la plantilla
La caserna de la policia municipal del Vendrell. | BP Diari
 

El cos de la Policia Municipal del Vendrell té un índex de sinistralitat laboral que se situa al voltant del 20%. Són aquells accidents que es produeixen en jornada de treball i que causen una baixa dels treballadors del cos. Les dades es van presentar al ple municipal d’aquest dimarts 17 de desembre, en el punt en què s’aprovaven les gratificacions per les hores extres dels treballadors de la policia local.

 

Des de l’oposició, formacions com Junts pel Vendrell o ERC-Som Poble van preguntar al govern municipal si aquestes hores extraordinàries es devien a les baixes causades per la sinistralitat laboral. Des del govern, el regidor de Personal, Baltasar Santos, va admetre que l’índex és elevat, però que no és diferent del que hi ha en altres poblacions properes, apuntant que a la veïna Calafell la sinistralitat laboral a la policia local «és del 30%».

 

Pla per reduir l'absentisme causat per la sinistralitat

Santos va afegir que s’està elaborant «un pla amb la mútua per reduir l’absentisme produït per la sinistralitat laboral», per crear «un entorn de treball òptim» pels agents de la policia. També s’està treballant en «un reglament de segones activitats» perquè els agents que no tinguin plena capacitat puguin desenvolupar una tasca.

 

Mar Galeano, de Junts pel Vendrell, va demanar que en aquelles baixes que fossin de llarga durada es poguessin fer substitucions dels agents, per no minvar els efectius del cos. A banda d’aprovar les gratificacions pels serveis extraordinaris, el ple de l'Ajuntament del Vendrell també va donar llum verda a l’abonament del 0,30% de la massa salarial corresponent als anys 2018 i 2019 al personal de l’Ajuntament i els organismes autònoms.

 

També et pot interessar: