La policia del Vendrell desmenteix que es puguin dur gossos a la platja passat l'estiu

Alerten d'una informació falsa que corre per les xarxes socials
Un grup de veïns van fer una campanya perquè es deixessin entrar els gossos a les platges fa dos anys. | BP Diari

 

La Policia Municipal del Vendrell ha desmentit, a través del seu compte de Twitter, que es puguin portar gossos i altres animals de companyia a les platges del Vendrell un cop acabada la temporada d'estiu. Aquesta és una informació que aquests dies diversos perfils han fet córrer a través de les xarxes socials, citant com a font l'article 37.8 de l'ordenança de Convivència i Civisme de l'Ajuntament del Vendrell. 

Per això, des de la policia local han recordat que «ens agradi o no, actualment no està permesa l'entrada d'animals a les nostres platges» en cap època de l'any, i que l'article 37 de l'ordenança de Convivència, que es fa esment en el text, «només té dos apartats i en cap d’ells es parla d’aquesta possibilitat». De fet, fa uns anys, un grup de veïns van iniciar una campanya perquè els gossos poguessin entrar a la platja en temporada baixa, després que s'hagués multat a algunes persones per fer-ho.

Àrees d'esbarjo a Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs

La resposta de l'Ajuntament del Vendrell va ser obrir tres àrees d'esbarjo per a gossos als barris marítims, una a cada platja, Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs. Amb això consideraven que es donava solució a les peticions dels veïns que tenien mascota. Altres municipis de la comarca, com Calafell i Cunit, sí que permeten l'entrada de gossos a les platges fora de la temporada d'estiu.

A Calafell, el passat mes d'abril es va aprovar una nova ordenança sobre protecció, tinença i venda d'animals, en la qual s'especificaven els requisits perquè els gossos poguessin entrar a la sorra a partir del mes d'octubre. Entre aquests requisits hi ha que els propietaris els han de portar lligats i recollir-ne els excrements, i que els gossos només poden anar deslligats dins d’una zona tancada que s’habilitaria. A Cunit també es permet l'entrada d'animals domèstics a la platja entre els mesos d'octubre i juny.

"L'alberg de Coma-ruga acull «provisionalment» 25 menors estrangers tutelats" "Conferència d'Agustí Colomines i projecció del documental '1-O' al Vendrell"