El president de Foment del Treball visita les instal·lacions d'Idiada

L'empresa ha presentat a Sánchez Llibre els nous projectes
Josep Sánchez Llibre, amb Neus Lloveras, Carles Grasas i Santi Carda, a Idiada. | FEGP

 

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha visitat aquest dijous 10 d'octubre les instal·lacions d'Applus Idiada al terme municipal de Santa Oliva, al Baix Penedès. La visita ha estat propiciada per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), amb l'objectiu que Idiada, la principal empresa del Baix Penedès, presentés les novetats i els projectes en els quals treballa actualment al president de la principal patronal catalana.

 

A més de Josep Sánchez Llibre, també han visitat Idiada la nova presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, que va ser escollida recentment, i el vicepresident de la patronal penedesenca, Santi Carda. Idiada ocupa unes instal·lacions de prop de 400 hectàrees a Santa Oliva, on hi concentra un dels majors laboratoris de recerca aplicada a l'àmbit de l'automoció. La companyia que dirigeix Carles Grasas està present arreu del món i té una plantilla que sobrepassa els 2.500 treballadors.

 

Noves pistes d'assaig per als vehicles autònoms

L'empresa ja va avançar fa uns mesos a Tarragona Digital la seva necessitat de créixer al territori per poder impulsar noves instal·lacions d'assaig per desenvolupar el vehicle autònom, un dels projectes més rellevants en el qual treballen actualment. De fet, el passat mes de febrer ja es van construir noves pistes d'assaig en una superfície de cinc hectàrees, que haurien d'estar a punt per ser usades a finals d'aquest any. La inversió ha estat de quatre milions d'euros.

 

Idiada també va ser notícia a finals de l'any passat per la proposta d'implantar-se en una part dels terrenys que s'han de destinar al Logis Penedès. El Consell Comarcal del Baix Penedès va traslladar aquesta demanda a la Generalitat, amb l'objectiu de lligar el futur de l'empresa a la comarca, perquè pugui fer el creixement que necessita sense haver de marxar a fora. Segons es va anunciar en el seu moment, l'empresa podria invertir fins a 100 milions en cinc anys per desenvolupar en aquests terrenys un centre d'investigació.