Li demanen nou anys de presó per agredir, robar i retenir un home al Vendrell

L'acusat va actuar amb tres persones i van arribar a retòrcer els dits dels peus de la víctima amb unes tenalles
Façana de l'Audiència de Tarragona. | ACN

 

La Fiscalia demana una pena de 9,5 anys de presó per a un home que està acusat d'agredir, robar i retenir a una altra persona al Vendrell, en uns fets que van tenir lloc el desembre del 2007. El judici pel succés es farà el 14 de setembre a l'Audiència de Tarragona. L'home que està processat va actuar aquella nit conjuntament amb tres persones més, dues de les quals ja van ser condemnades per aquests fets el 2009 i la quarta no ha pogut ser identificada.

 

Els fets van tenir lloc cap a les deu de la nit del dia 3 de desembre del 2007. Segons l'escrit d'acusació del fiscal, els quatre assaltants van aturar el seu cotxe al costat del cotxe de la víctima, que estava aturat darrere una benzinera de la C-31, al terme del Vendrell. Van fer baixar la víctima del cotxe donant-li cops i una ganivetada a la cama, el van introduir al seu cotxe, el van emmanillar i li van robar la cartera, dos telèfons mòbils i les claus de casa seva

 

Li retorcen els dits dels peus mentre està lligat a un arbre

Amb les claus van poder entrar a la casa de l'home i li van robar 1.500 euros, un ordinador portàtil, un GPS i una Play Station. Mentrestant, van tenir retingut l'home a una zona boscosa pròxima a l'Hospital del Vendrell, emmanillat a un arbre. Allà el van agredir i van arribar a retòrcer-li els dits dels peus amb unes tenalles mentre li preguntaven on amagava més diners i drogues. En no poder donar-los la víctima cap resposta, finalment van optar per deixar-lo anar.

 

En el moment dels fets, segons el fiscal, l'acusat no tenia antecedents, i estava en una situació administrativa irregular. Se li atribueixen els delictes de robatori amb intimidació agreujat, detenció il·legal i violació de domicili en concurs medial, pels quals se sol·licita una pena de sis anys de presó. A més, el fical reclama tres anys i mig més per un delicte de lesions agreujades. El ministeri públic sosté que l’acusat va actuar amb l’agreujant d’abús de superioritat. El ministeri públic també demana que el processat no es pugui aproximar a la víctima a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella durant un període de vuit anys, a més d'indemnitzar-la amb 600 euros per les lesions ocasionades —va necessitar punts de sutura— i amb 1.090 euros pels objectes robats.

"L'Arboç realitza obres de millora a l'escola Sant Julià" "Arriba al Baix Penedès el programa de detecció de càncer de còlon de la FUNCA"