L'acte de Primàries el Vendrell celebrat el passat dijous.

Les Primàries de l'ANC del Vendrell seran el 23 de febrer

El cens d'electors supera actualment les 350 persones

Les Primàries que l'ANC impulsa al Vendrell per configurar una llista independentista de cara a les eleccions municipals del mes de maig ja tenen data, es faran el 23 de febrer. Així ho ha anunciat l'ANC del Vendrell en un comunicat. Una assemblea celebrada el passat dijous 17 de gener va servir per aprovar el reglament de règim intern del moviment i per fer els primers passos per a la constitució del comitè electoral.

Campanya fins al 22 de febrer

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El reglament es pot consultar a la pàgina primariescatalunya.cat, on es detallen els aspectes normatius del procés electiu, els requisits que han de complir els candidats i els terminis que tindrà la presentació de candidatures, la campanya electoral i la votació final. Totes les persones que estiguin interessades poden presentar-se com a candidat a la llista fins al dia 8 de febrer i fer campanya per ser elegit fins al 22 de febrer. El dissabte 23 de febrer se celebraran les Primàries del Vendrell.

Segons s'ha apuntat des de l'ANC,  actualment el cens d'electors al Vendrell està per sobre de les 350 persones. Aquest cens estarà obert fins al mateix dia de les eleccions. El moviment segueix treballant per aconseguir que se sumin tots els partits sobiranistes que es presenten a les municipals, tot i que, fins ara, només el PDeCAT s'ha mostrat disposat a iniciar les negociacions. Som Poble es va desmarcar de la iniciativa i ERC encara no s'ha decidit. 

La Fira Republicana de Consum Responsable

Per altra banda, aquest dissabte 26 de gener l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès organitzen la primera Fira Republicana de Consum Responsable, a la plaça Nova a partir de les deu del matí. S'hi podran trobar empreses dels sectors de la llum, el gas i les telecomunicacions, que donaran informació de les possibilitats que tenen per ser clients d’alguna d’elles. Hi prendran part Aquí energia, CatGas, Factor Energia, Parlem, Red Wissp, Som Energia i Xarxes de Telecomunicacions Alternatives.

La fira també vol fer una aportació pedagògica, pels més petits. Així, de dotze a dues del migdia, hi haurà un taller per als infants, a càrrec de Joan Ramírez, per aprendre com es fa un forn solar. El mateix Joan Ramírez, consultor energètic, farà una xerrada a les sis de la tarda sobre 'El futur energètic a Catalunya'. També es comptarà amb actuacions musicals en directe.