Una dotzena de professors d'un institut del Vendrell fan «dejuni» en suport als presos

Per relleus, no ingereixen cap aliment sòlid durant 24 hores
Entrada de l'IES Baix Penedès del Vendrell. | BP Diari

 

Un grup de dotze professors i professores de l'Institut Baix Penedès del Vendrell han anunciat aquest dimarts 4 de desembre que iniciaven un «dejuni continuat per relleus» per donar suport a la vaga de fam que diferents polítics catalans empresonats han iniciat els últims dies. D'aquesta manera, cada dia un dels docents fa un dejuni que dura 24 hores, i l'endemà agafa el relleu un company seu. Durant tot el dia no ingereixen cap aliment sòlid.

Jordi Martí, professor a l'IES i exregidor de l'Ajuntament de Tarragona, ha explicat a aquest mitjà que va ser una iniciativa que va sorgir «d'un grup de mestres del centre» i remarca que no ha d'interferir en la seva feina a l'institut. «En cap moment fem això per dir-ho als alumnes, ni barregem política amb educació,  de fet, és una cosa que podria fer tothom a la seva feina», ha apuntat Martí. També asseguren que des de la direcció del centre no se'ls ha posat cap impediment.

Dejuni fins que no acabi la vaga de fam

L'objectiu és «mostrar clarament que la societat catalana no restarà impassible davant la negació de drets jurídics bàsics a les persones que es mantenen detingudes per l'Estat espanyol pendents d'un judici que es mostra des del primer minut com a profundament injust», han apuntat els professors en un comunicat que han penjat a les xarxes socials. El dejuni continuat de suport va començar aquest dimarts 4 de desembre i no s'interromprà fins que acabi la vaga de fam.

Martí afegeix que en aquest primer dia ja han rebut trucades de diferents instituts de Catalunya preguntant-los com estan impulsant la iniciativa, per desenvolupar-la ells també. De fet, els professors del Vendrell encoratgen «la resta de treballadores i treballadors catalans a afegir-se al suport a qui lluita pacíficament però de forma decidida per les llibertats col·lectives i individuals». També han rebut el suport de molts ciutadans per la iniciativa que han tirat endavant.

"ATENCIÓ: Troben un dofí mort a la platja de Cunit" "Parodien 'Scream' per presentar la gran panera de la Festa Major del Vendrell"