La presentació dels actes del Dia Internacional dels Museus al Vendrell.

Múltiples propostes al Vendrell pel Dia Internacional dels Museus

Els cinc museus de la ciutat han preparat diverses activitats per aquesta setmana

Els cinc museus del Vendrell celebraran entre aquest dijous 16 de maig i el diumenge 19 diferents activitats per la 42a edició del Dia Internacional dels Museus. Enguany, aquesta iniciativa està centrada en el tema 'Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició', amb l'objectiu que aquests equipaments tinguin cada cop una interacció més gran amb els ciutadans i els visitants. Al Vendrell, el Museu Àngel Guimerà, la casa nadiua de Pau Casals, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu Deu i el Museu Pau Casals ofereixen jornades de portes obertes el cap de setmana, amb diferents visites guiades.

El Museu Pau Casals també farà les seves tradicionals visites teatralitzades, el dissabte i el diumenge. Per la seva banda, el Museu Deu ha programat una sortida a Vilanova el dijous 16 per anar al Museu Víctor Balaguer i la Masia d'en Cabanyes, mentre que el divendres a les 17.00 hores s'inaugurarà l'exposició 'I tu què pintes' i hi haurà un contacontes. El dissabte es farà un 'after work' a les 19.30 hores, amb música en directe, una copa i una tapa, a un preu de cinc euros.

La Camerata XXI clou el semestre

Aquest cap de setmana també es tanca la programació cultural del primer semestre inclosa al Temporada del Vendrell. L'orquestra Camerata XXI actua aquest dissabte 18 de maig a les 20.30 hores a l'Auditori Pau Casals, oferint el concert 'Tendències', amb música de compositors contemporanis com Wojciech Kilar, Karl Jenkins o William Walton. Com a aspecte destacat, es podrà gaudir de l'estrena absoluta del 'Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra' del Barceloní Miquel Ortega.

L'Orquestra Camerata XXI va ser fundada l'any 2003 i és, des d'aleshores, l'orquestra de l'Auditori Pau Casals del Vendrell i del Festival Internacional de Música Pau Casals. Actualment combina la seva residència al Teatre Bartrina de Reus i la realització d’una temporada estable de concerts al Teatre Fortuny de la mateixa ciutat. L’orquestra rep el suport de l’Ajuntament de Reus i de la Fundació Privada Camerata XXI.


Comentaris