EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

El PSC i ERC arriben a un acord per aprovar el pressupost per al 2020 de Calafell

Els republicans han fet diverses demandes sobre seguretat i millora dels espais públics
Els tres regidors d'ERC de Calafell durant aquest mandat. | BP Diari
 

Els grups municipals del PSC i ERC de Calafell han arribat a un acord pel pressupost de l'Ajuntament per a l'any 2020. Així ho han anunciat ambdues parts aquest dimecres 15 de gener al matí. Els republicans han plantejat un seguit de demandes sobre seguretat i millora dels espais públics que han estat acceptades pels socialistes, que conformen el govern. Amb aquest acord, s'assegura una majoria de dotze regidors per aprovar els comptes.

 

Més policies i agents cívics

Segons han detallat tant des d'ERC com des del consistori, els acords entre les dues formacions suposen que s'inclogui al pressupost una ampliació de la partida destinada a la policia local, que permetrà crear dues noves places per tot l'any i cinc noves places interines de reforç per als mesos d'estiu. També es preveu crear sis places d'agent cívic, tres per a tot l'any i tres més per als mesos estiuencs, de manera que descarreguin de feina els policies en tasques on no és imprescindible la seva intervenció.

 

L'acord també contempla destinar 70.000 euros del capítol d'inversions a posar noves càmeres de videovigilància als carrers, tal com ja s'havia avançat fa unes setmanes. Pel que fa a l'espai públic, es reservaran 30.000 euros per a la millora del Parc de la Pau del nucli de Segur de Calafell, on comença el sector de muntanya. El pressupost municipal per a l'any 2020 es portarà a votació al ple del pròxim dijous 23 de gener.

 

Consens per reforçar la seguretat

Des d'ERC de Calafell, el seu portaveu, Carles Martín, ha explicat que l'acord s'emmarca en la voluntat de fer «una oposició constructiva i positiva». Pel republicà, ara mateix hi ha a Calafell «una demanda de seguretat ciutadana molt important, i el nostre grup l'ha recollit i l'ha portat a la discussió del pressupost municipal, que és on es poden plasmar mesures pràctiques i concretes».

 

Per la seva banda, l'alcalde, Ramon Ferré, ha reiterat la voluntat de buscar el màxim de suports possibles, i ha afegit que el PSC comparteix amb ERC «la preocupació per la problemàtica de la seguretat ciutadana i la voluntat de posar-hi mesures des de l'Ajuntament». El PSC governa aquest mandat en solitari, però amb el suport extern de Podem i PP. De moment, no ha transcendit si aquests dos partits donen suport o no als comptes.

Més notícies de la categoria Baix Penedès