El PSC del Vendrell planteja un nou contracte de neteja que permeti doblar el servei

L'actual contracte es troba prorrogat des del 2016
Kenneth Martínez, en una imatge d'arxiu. | BP Diari

 

El PSC del Vendrell ha presentat aquest dimarts 21 de maig les seves propostes en neteja viària i recollida de residus de cara al mandat 2019-2023. El cap de llista de la formació a les eleccions municipals, Kenneth Martínez, creu que serà el moment de buscar fer un nou concurs amb el qual es pugui aconseguir un contracte actualitzat de la neteja viària. L'actual contracte, que està adjudicat a l'empresa FCC, està prorrogat des de l'any 2016.

Martínez ha explicat que durant aquest mandat no ha estat possible actualitzar el contracte per «la situació política» d'inestabilitat, però pensa que ja ha arribat l'hora de posar al dia el servei. Per això, apunta que amb un nou concurs es podria aconseguir un servei actualitzat «amb un cost similar al d'ara, que són 1,7 milions d'euros». Això passaria per «actualitzar i millorar la maquinària actual», cosa que permetria «doblar les freqüències de pas» i fer «un mínim de quatre passades per setmana a cada nucli».

 

La remunicipalització del servei i EcoBP

Respecte a la remunicipalització del servei que demanen alguns partits, el PSC no tanca la porta, i creu que en el moment que s'entri en aquest debat «es podran comparar els diferents models i veure quin és més efectiu». El candidat del PSC també ha fet referència a la recollida de residus, un servei que gestiona el Consell Comarcal del Baix Penedès, a través de l'empresa EcoBP. Martínez ha apuntat que caldria augmentar la recollida selectiva «estenent les illes de cinc contenidors a tots els nuclis» i potenciant la recollida porta a porta en llocs com el centre o algunes urbanitzacions.

Pel que fa a la gestió de la recollida de brossa, la concessió de la qual s'acaba el 2021, Kenneth Martínez creu que la decisió sobre què cal fer aleshores s'ha de prendre «de manera col·legiada amb els diferents municipis que tenen mancomunat el servei al Consell». Partits com la coalició d'ERC i Som Poble són partidaris de no renovar aquesta concessió.

També et pot interessar:

"Coma-ruga acull dos campionats de futbol sala per a sords" "Calafell celebra un debat a onze, amb l'absència del PSC"