Membres de PxC del Vendrell es presentaran a les municipals amb la marca d'Anglada

Entre ells hi ha l'actual regidor Juan Carrasco
Juan Carrasco, a la presentació de SOMI el Vendrell. | BP Diari

 

L'extinció recent de Plataforma per Catalunya (PxC) ha fet que els seus afiliats hagin buscat diferents opcions per continuar amb la tasca política. Si alguns d'ells s'han afiliat a Vox, altres han buscat un «retorn als orígens», integrant-se en la marca Som Identitaris (SOMI), el partit que Josep Anglada va fundar després de ser expulsat de PxC. Així, diversos membres de PxC del Vendrell han anunciat aquest dimecres 20 de març que es presentaran a les eleccions municipals del 26 de maig amb aquest partit.

Entre els integrants de SOMI el Vendrell hi ha l'actual regidor Juan Carrasco, que argumenta la decisió que han pres per «no deixar orfes els votants de PxC a la ciutat». Carrasco ha negat que s'hagués afiliat a Vox, tal com havia assegurat en el seu moment August Armengol, i ha deixat clar que el partit de Santiago Abascal «no pot estar més lluny de les idees de PxC en temes com els drets de les dones o dels homosexuals».

Carrasco es mostra disposat «a tirar del carro»

El partit assegura que ja tenen els membres per formar la llista, «amb persones del Vendrell totes», però que encara no està decidit el cap de llista. Juan Carrasco no ha descartat que sigui ell l'alcaldable, i s'ha mostrat «disposat a tirar del carro». A la llista també hi serà Pedro Arias, que el 2015 es va presentar a Calafell amb PxC. En canvi, no hi serà Araceli Bundó, la regidora que va marxar de PxC per l'acostament del partit a Vox. Carrasco creu que Bundó «es va precipitar» amb la seva decisió, ja que pensa que podria haver format part d'aquesta proposta. 

 

El retorn al costat d'Anglada

L'encara regidor de PxC també ha defensat el retorn al costat de Josep Anglada, qui el 2014 va ser expulsat del partit, obrint-se una cruenta batalla judicial. Carrasco puntualitza que quan es va prendre aquesta decisió ell no estava a l'executiva de Plataforma, i assegura que el polític de Vic els ha rebut «molt bé» i els deixa «llibertat total» per fer el seu projecte. Carrasco també ha elogiat Armengol per tots els anys de dedicació a la política local, després que anunciés que no es presentarà a les municipals. En canvi, no ha volgut entrar a valorar el fet que s'hagi afiliat a Vox.

Els membres de SOMI el Vendrell. | BP Diari

 

"ATENCIÓ: Mobilització al Baix Penedès contra els presumptes abusos de mossèn Gallinat" "Les Harley Davidson tornen a Banyeres del Penedès"