GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Rebenten la porta de l'ermita de les Masies de Sant Miquel, a Banyeres

Des de l'Ajuntament han denunciat els fets als Mossos d'Esquadra
La porta rebentada de l'ermita de les Masies de Sant Miquel. | Ajuntament de Banyeres del Penedès

 

Nou acte vandàlic a la zona del Baix Penedès, en aquest cas al nucli de les Masies de Sant Miquel, a Banyeres del Penedès. Segons ha informat el consistori a través de les xarxes socials, aquest dimarts 25 de juny ha aparegut rebentada la porta de l'ermita d'aquest nucli banyerenc. Es tracta d'una porta «centenària i amb molta història», segons han explicat des de l'Ajuntament, que dona entrada a aquesta ermita construïda el 1766.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Des de l'Ajuntament de Banyeres ja han apuntat que han posat una denúncia als Mossos d'Esquadra i que esperen que es trobin els responsables, ja que els fets «no poden quedar impunes». La de Sant Miquel és una ermita marinera, amb una nau de planta rectangular coberta amb una volta lleugerament apuntada. Al seu voltant hi ha un important jaciment ibèric del segle III aC, que està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), i que podria ser la capital de la Cossetània Oriental.

 

Entren al bar de la piscina de la Bisbal

El mateix dia que es descobria aquesta porta trencada a l'ermita de les Masies de Sant Miquel, també es constatava que s'havia produït un robatori a l'interior del bar de la piscina municipal de la Bisbal del Penedès. Els lladres van trencar una reixa per accedir a l'interior del local. Els Mossos d'Esquadra van realitzar diverses investigacions durant aquest dimarts, raó per la qual la piscina va restar tancada de forma excepcional.   

 

Des de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès han explicat que no és el primer cop que això passa, i que els últims estius ja hi ha hagut situacions similars. La previsió era que la piscina obrís amb tota normalitat aquest dimecres 26 de juny, en el seu horari habitual. La temporada d'estiu en aquest equipament bisbalenc havia començat el passat dissabte 15 de juny.