La protesta dels Esgangalats de Calafell.

Reclamen més «valentia» a l'Ajuntament de Calafell per impulsar actes culturals

Els Esgangalats veuen una «actitud de menyspreu» cap al sector i les entitats

Els Esgangalats de Calafell han fet públic aquest dimarts 2 de febrer un manifest de protesta pel que consideren una «actitud de menyspreu cap al sector cultural i les entitats» per part de l’Ajuntament. Aquesta entitat, que va néixer fa cinc anys per promoure una Festa Major alternativa, ha mostrat el seu malestar per la situació que viu el sector al municipi durant la pandèmia del coronavirus.

En el manifest que han enviat als mitjans, els Esgangalats lamenten que el consistori calafellenc «hagi estat, des del primer moment, dels que no aposten per la cultura», i troben a faltar «una actitud més valenta i decidida per programar alternatives segures o, com a mínim, no oposar-se» a les que es presenten.

Festa Major de la Candelera

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En aquest sentit, fan referència al fet que el municipi es troba en plena Festa Major petita de la Candelera, però que «tot segueix igual». «Com a Esgangalats vam valorar i proposar a l’Ajuntament activitats que complien la limitació d’aforament i totes les mesures sanitàries imposades actualment pel Procicat, però al govern municipal tampoc li ha semblat una bona proposta i ha seguit amb el seu discurs de la por», apunten al text.

Des de l’entitat deixen clar que són conscients de la situació «complicada» que es viu en plena tercera onada del coronavirus, que obliga a «ser prudents i evitar riscos innecessaris», però afegeixen que ja ha quedat palès «que la cultura no és un risc si les mesures de seguretat se segueixen amb detall». Per això emplacen el consistori a «no vetar» les propostes que es puguin fer per tirar endavant actes culturals al municipi.

No fer actes al carrer

L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha respost a les crítiques de l'entitat afirmant que ara mateix no és possible «fer actes al carrer, ja que des de la Generalitat ho han prohibit explícitament». Per això, actes com el dels Tres Tombs s'han acabat passant al mes de maig. L'alcalde afegeix que la intenció és començar una programació cultural al reformat Teatre Joan Colet, ja que en un espai tancat «és més fàcil controlar els aforaments i les mesures de seguretat». Ferré creu que en les pròximes setmanes ja es podran començar a fer actes al teatre.