Reclamen accions per millorar la seguretat a la parada de bus de la urbanització Vendrell Mar

La Xarxa Vendrellenca aconsegueix el compromís de la Generalitat per millorar la parada
Imatge de la parada d'autobús on es reclamen les millores de seguretat | Cedida
 

El Vendrell aconsegueix el compromís de la Generalitat de Catalunya per millorar la xarxa d'autobusos del municipi. Segons ha informat el portaveu de la Xarxa Vendrellenca, Antonio Garcia, la proposta comportarà millores en l'accessibilitat i la seguretat de la parada del Vendrell Mar.


Segons explica Garcia, el passat mes de febrer uns veïns de la urbanització van presentar un escrit sol·licitant millores en les mesures de seguretat la parada de bus de la C31. El principal problema és que els usuaris han de travessar la carretera, en què els cotxes circulen a uns 80 quilòmetres per hora i no es compleix amb les normes d'accessibilitat.


La plataforma Xarxa Vendrellenca va obrir un expedient al departament de Transport de la Generalitat, després de llegir la resposta de l'ajuntament als veïns. En aquest expedient s'exigeix a la Generalitat aportar alguna solució al problema de seguretat i accessibilitat de la parada.

La Generalitat inicia accions per millorar la parada

Aquest mes d'agost s'ha produït una trobada, entre un representant de l'entitat i el cap del Servei Territorial de Carreteres i el Cap de Serveis de Transport de la Generalitat, en què es va presentar una proposta per millorar l'accessibilitat, que va ser també consultada i aprovada pels veïns.


La Xarxa Vendrellenca ha volgut expressar el suport que l'Ajuntament del Vendrell ha donat al projecte, tot i ser competència de la Generalitat de Catalunya. Tot i això, el col·lectiu també disposa d'una sèrie de propostes per millorar la parada d'autobús del Vendrell Mar, a més de la ja pactada.


Entre altres, reclamen pintar un pas de vianants per creuar el lateral de la carretera fins a arribar a la parada d'autobús, així com instal·lar un mirall pels vehicles que surten del carrer Arquitectura per poder veure els vehicles que s'incorporen des del lateral.

Es tracta d'un seguit de propostes en què l'Ajuntament del Vendrell «encara no ha donat resposta», fet que ha estat denunciat al Síndic de Greuges.


 

"Mala notícia: Tanca un mític restaurant del Vendrell" "El Vendrell truca a 4.000 persones grans que viuen soles durant el confinament"