Reconstrueixen digitalment la vil·la romana del Vilarenc de Calafell

La seva època d'esplendor va ser al segle I després de Crist

Els ciutadans de Calafell ja poden tenir una idea ben aproximada de com era la vil·la romana del Vilarenc en el seu moment de màxima esplendor, cap al segle I després de Crist. Els treballs de museïtzació que s'estan fent en aquest jaciment romà calafellenc han donat com a primers resultats una reconstrucció digital que mostra com era aquesta vil·la romana durant el regnat de l'emperador August.

 

Reconstrucció amb les dades recollides els últims anys

Les imatges les ha elaborat JR Casals, un professional especialitzat en reconstruccions digitals del patrimoni històric, partint de la informació recollida pels arqueòlegs al llarg dels anys. La recerca en aquest jaciment va començar els anys 80 i, després de més de trenta anys, s'han pogut «ajuntar totes les dades» per obtenir «una imatge possible de com era el conjunt romà de Calafell en època d'August», segons l'arqueòleg Joan Santacana.

La museïtzació d'aquest jaciment comptarà amb les imatges d'aquesta reconstrucció, així com amb dades de les diferents fases evolutives que va tenir aquesta finca romana. Igualment, s'inclourà informació sobre les diferents excavacions que s'hi han fet des del segle XIX fins a l'actualitat. El Vilarenc va ser la primera vil·la romana excavada a Catalunya, el 1883.

"Els actes presencials que es podrien salvar per les Festes dels Barris del Vendrell" "El corriol camanegre es fa fort a la platja de Calafell"