L'Artabà parlant als infants del Vendrell.

Els Reis d'Orient vindran al Vendrell, però sense cavalcada i només per a empadronats

S'han preparat tres actes amb aforament limitat i reserva prèvia

Els infants del Vendrell poden estar tranquils, la pandèmia del coronavirus no els deixarà sense poder veure els Reis d'Orient aquestes festes de Nadal. Això sí, serà una visita ben diferent, sense la tradicional cavalcada del dia 5 de gener i amb tres actes que es faran amb limitacions d'aforament i pels quals serà necessari que es faci una reserva prèvia.

Garantir l'accés dels infants i la seguretat

«L'associació de Reis del Vendrell i l'Ajuntament hem treballat perquè aquest any els més petits també tinguin accés als Reis d'Orient garantint, però, la seguretat de tothom», ha explicat el regidor de Festes, Christian Soriano. Per aquest motiu, els tres actes programats —els dies 27 de desembre, 2/3 de gener i 5 de gener— tindran un aforament limitat i caldrà fer una reserva prèvia per poder-hi assistir.

A més a més, les limitacions imposades per la pandèmia han portat els organitzadors a prioritzar l'accés per als infants al municipi. «Hem cregut que cal garantir que els infants del Vendrell puguin assistir als actes, raó per la qual només hi podran assistir els que estiguin empadronats al municipi», ha puntualitzat Soriano. Les reserves es podran fer a partir del 9 de desembre a través de correu electrònic o de forma presencial, tot i que encara no s'han anunciat els canals per a fer-ho.

Tres actes de Reis

El primer dels actes serà el 27 de desembre, amb un conta-contes que es farà a la plaça del Tívoli a les 11.00 i a les 18.00 hores. És per a infants d'entre tres i deu anys, acompanyats dels pares. Els dies 2 i 3 de gener es podrà fer el lliurament de les cartes als missatgers reials, un acte que enguany es farà a la pista d'atletisme del Camp d'Esports de les 17.00 a les 21.00 hores. En aquest cas hi podrà haver quatre acompanyants.

Finalment, pel dia 5 de gener es farà un espectacle al mateix Camp d'Esports que tindrà dos torns, a les 18.00 i a les 20.30 hores. L'espectacle —al qual no hi poden assistir els més grans de dotze anys, tret que siguin germans d'algun de més petit— també es retransmetrà per RTV el Vendrell. Després hi haurà el repartiment de regals per les cases de la ciutat, on es demana a les famílies que baixin a l'entrada de la casa, perquè els Reis no podran accedir enguany als domicilis