Renfe tancarà amb torns les estacions del Vendrell i Sant Vicenç de Calders

La primera actuació es farà a Sant Vicenç de Calders l'any 2020

Renfe preveu tancar l'accés a les estacions del Vendrell i Sant Vicenç de Calders amb el sistema de torns, de manera que no es pugui accedir als trens sense bitllet. Aquesta és una de les mesures que emprendrà la companyia per millorar la seguretat a la línia R4 Rodalies, i que es van detallar a la reunió que Renfe va mantenir amb l'Ajuntament del Vendrell la setmana passada. Al ple d'aquest dimarts 17 de desembre ho ha confirmat la regidora de Platges i Cohesió Territorial, Bàrbara Peris.

La primera actuació es farà el 2020 a l'estació de Sant Vicenç de Calders, ja que per la seva disposició, es pot fer d'una manera més ràpida. El tancament de l'estació del Vendrell es preveu fer el 2021, ja que en aquest cas seria una actuació més complexa que consistiria en habilitar un nou punt d'entrada al recinte. Les dues estacions vendrellenques estan sempre obertes, amb el qual es pot accedir lliurement sense bitllet als trens, on fa anys que no hi ha revisors.

 

Problemes de seguretat i vandalisme al Baix Penedès

Aquesta és una de les mesures que farà Renfe per millorar els problemes de seguretat que hi ha en aquesta línia de Rodalies. Fa unes setmanes, des del comitè d'empresa de Trablisa, l'empresa que proporciona els vigilants de seguretat, van indicar que la línia R4 al seu pas pel Baix Penedès és de les més conflictives de Rodalies, i que la majoria dels vigilants eviten ser destinats a les estacions de la comarca.

Després de diversos casos d'agressions a vigilants, el comitè d'empresa va decidir retirar el vigilant de l'estació de Segur, per reforçar la de Sant Vicenç de Calders. Dies després va retornar la vigilància a l'estació calafellenca, tot i que des del comitè reiteren les mancances en aspectes com la protecció que tenen els vigilants.


Comentaris