Rescaten un vehicle de neteja encallat a la costa del Vendrell

Una retroexcavadora va quedar mig enfonsada a la platja de Sant Salvador, sense poder-ne sortir
Imatge del vehicle, mig enfonsat a la sorra | Facebook / Comarruga

 

Ben bé com si es tractés de sorra movedissa; dilluns, 16 de juliol, un vehicle del servei de neteja de les platges del Vendrell va quedar atrapat a la vora del mar, a la platja de Sant Salvador.

 

La retroexcavadora, que depura i allisa l'arena de la platja, es va enfonsar dins del fang i la sorra humida de la costa, sense poder-ne sortir. El rescat va haver de fer-se a través d'altres vehicles municipals, que van fer cap a la platja per tal de desencallar el vehicle.

 

Un altre vehicle municipal va haver de remolcar la retroexcavadora encallada | Facebook / Comarruga

 

Ofegament mortal a la platja de Coma-ruga

Precisament, diumenge 15 de juliol, un nen de deu anys va perdre la vida després de patir una aturada cardiorespiratòria mentre es banyava a la platja de Coma-ruga, al Vendrell. La víctima, que va estar a punt d'ofegar-se, va ser rescatada pels socorristes, que li van practicar diverses maniobres de reanimació cardiopulmonar.

 

Al lloc dels fets, s'hi van desplaçar tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La situació, crítica, va fer que el jove hagués de ser traslladat, per aire, fins a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

 

Finalment, el menor va perdre la vida dilluns, 16 de juliol, a la tarda, després d'haver estat ingressat al centre mèdic barceloní durant gairebé un dia.

 

Un cap de setmana fatídic

Amb la mort del nen de deu anys, ja són tres les persones que van perdre la vida per ofegaments a la costa catalana durant el passat cap de setmana —14 i 15 de juliol. La tarda de dissabte, precisament, un  home de 74 anys va morir ofegat a la platja de la Paella, a Torredembarra, després que fos rescatat de l'aigua inconscient i el personal d'emergències no pogués fer res per reanimar-lo.

 

La mateixa tarda, a la platja de les Anquines de Sitges, al Garraf, un home de 37 anys va perdre la vida, després d'ofegar-se i, a Santa Oliva, al Baix Penedès, una dona de 78 anys va morir diumenge, mentre es banyava en una piscina privada.