GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Residència la Muntanyeta del Vendrell: en alerta i preparats per qualsevol eventualitat

El centre s'ha adaptat per seguir totes les mesures de precaució recomanades

Les residències de gent gran són aquests dies un dels espais més delicats en el context d'expansió del coronavirus. Són centres on cal evitar, de totes totes, la penetració del virus, ja que els seus residents són especialment vulnerables. Al Vendrell, la Residència d'Avis de la Muntanyeta segueix, de moment, en una situació de normalitat, tot i la tensió que genera l'actual crisi sanitària.

 

La directora de la residència, Lucía Buenavida, ha explicat aquest divendres 27 de març que els 86 residents es troben en bon estat de salut, així com tots els treballadors. Només hi ha un resident que fa uns dies va ser traslladat a un centre sociosanitari perquè tenia una pneumònia, tot i que les proves van descartar que fos per causa del coronavirus. «És una situació complicada de gestionar, però seguim totes les mesures dictades per la Generalitat», ha apuntat Buenavida.

 

Separació de les diferents plantes

Aquestes mesures passen per separar els residents per plantes, evitant que tinguin contactes els d'una planta amb l'altra. També s'intenta que surtin el menys possible de les seves habitacions, tot i que en alguns casos, i per les patologies que tenen, ho han de fer. Aleshores, es mira que hi hagi poques persones al mateix moment als espais comuns. «Les nostres habitacions són individuals, amb el qual això ja suposa un avantatge», afegeix Buenavida.

 

La quarta planta, que és on habitualment hi ha els pisos tutelats, ara s'ha reservat «per si en algun moment tenim algun cas positiu, que esperem que no», explica la directora. A més a més, ja han rebut el permís de la Generalitat perquè a partir de dilluns puguin tenir oxigen a la residència. Per altra banda, el personal mèdic que treballa al centre fa ara torns de dotze hores. La directora ha volgut agrair el seu esforç, així com el de les persones que treballen a la cuina i al sector de la neteja.

 

Videoconferències amb els familiars

La residència ja va prohibir les visites de familiars fa dues setmanes, com a mesura preventiva, i és normal que aquests mostrin preocupació i vulguin saber constantment com es troben els residents. A més de crear un grup de WhatsApp on es dona informació de manera regular, el centre va engegar fa tres dies la possibilitat de fer videotrucades, perquè els familiars puguin seguir com porten els residents el confinament. La residència també va penjar un vídeo fa uns dies a les xarxes socials per mostrar com viuen els avis i les àvies aquesta situació excepcional.