Fenosa fent un retrat de Marina Rossell.

El retrat que Fenosa va fer a Marina Rossell ja està a la Fundació vendrellenca

És un dels pocs retrats dibuixats que va fer l'escultor

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell ja compta entre la seva col·lecció amb el retrat dibuixat que l'escultor resident al Vendrell va fer de la cantant Marina Rossell l'any 1978. La mateixa cantautora ha fet entrega d'aquest retrat elaborat amb tinta xinesa amb motiu de la gravació del programa televisiu 'Com a casa', amb entrevistes que realitza la periodista Gemma Ventura.

Una amistat de tota la vida

Marina Rossell ha recordat que va entrar en contacte amb l'escultor quan ella tenia només dotze anys. «En sortir del col·legi anava a treballar a Cal Jornet i allí vaig conèixer a la Nicole, ja que li guardava 'Le Monde', 'La Vanguardia' o la revista 'ELLE'». Aquesta coneixença va acabar esdevenint en una «amistat al llarg de tota la vida» i més endavant, quan Marina Rossell ja era cantant, «un dia entre molts dels que el vaig visitar em va dir que volia dibuixar-me».

El dibuix es va fer a la mateixa casa del Portal del Pardo, i Rossell li va cantar una cançó perquè així li va demanar l'escultor. El retrat dibuixat de la cantant és un dels pocs que va fer Apel·les Fenosa, ja que majoritàriament feia escultures. La Fundació Apel·les Fenosa l'incorporarà al seu fons com un testimoni de l'amistat entre els dos artistes.