Roben a una dona gran amb el mètode de l’«abraçada» a Sant Jaume dels Domenys

El mètode consisteix a agafar confiança a la gent gran, buscar el contacte físic i robar objectes de valor
Imatge d'arxiu d'un robatori amb el mètode de l'«abraçada». | cedida Mossos

 

Una dona de 74 anys ha sigut víctima d’un robatori a través del mètode «de l’abraçada» a Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès. Els fets han tingut lloc el matí d’aquest dijous, 27 de desembre, quan la víctima i el seu marit, de 80 anys, han anat a esmorzar a la fonda de Sant Jaume dels Domenys, segons informa el ‘Diari de Tarragona’. A dins l’establiment, una dona ha iniciat una conversació amb la parella d’ancians i quan han sortit de la fonda, cap a les 10 del matí, la dona ha tornat a buscar el matrimoni i els ha demanat que firmessin una petició per unes obres de millora al municipi.

 

L’home de 80 anys estava firmant, quan la dona ha abraçat l’anciana de 74 anys mentre li desitjava «bones festes». Un cop s’han acomiadat, és quan la senyora s’ha adonat que li faltava una cadena d’or que duia al coll, i que havia sigut víctima d’un robatori. La parella d’ancians ha cridat la dona, que marxava, però aquesta ha arrencat a córrer.

 

La parella d’ancians ha interposat una denúncia als Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació. Segons la descripció facilitada pel matrimoni, la dona tenia uns 30 anys, era morena i duia els cabells recollits, a més que «anava molt ben vestida i és educada i simpàtica».

 

Desarticulen una banda a Barcelona especialitzada en el mètode de l’«abraçada»

Els Mossos d’Esquadra van desarticular recentment a Barcelona i Badalona una banda criminal formada per 15 persones i especialitzada en robar a persones d’edat avançada amb aquest mètode de «l’abraçada». Els detinguts eren tots de nacionalitat romanesa i entre els 16 i 26 anys. La majoria eren dones que s’apropaven a les víctimes, hi parlaven i, quan establien un mínim de confiança, buscaven un contacte físic com ara una abraçada o una encaixada de mans. D’aquesta manera, aconseguien furtar rellotges, joies, penjolls aprofitant la vulnerabilitat de les persones grans. A més, si la víctima s’adonava del robatori, els lladres forcejaven fins a aconseguir robar l’objecte de valor.