GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roben a un conductor a l’AP-7 al Baix Penedès amb el «mètode de la roda punxada»

Els lladres es van endur diners en efectiu i un portàtil
Imatge d'arxiu d'un cotxe amb la roda punxada. | TarragonaDigital.com

 

Un conductor va patir un robatori amb el «mètode de la roda punxada» aquest dijous, 8 de novembre, mentre circulaven per l’autopista AP-7  a les comarques de Tarragona. Segons apunta el ‘Diari de Tarragona’, els fets van tenir lloc als volts del migdia, a l'àrea de servei del Baix Penedès, en sentit sud, dins del terme municipal de Sant Jaume dels Domenys.

 

El mètode de la roda punxada consisteix en el fet que els lladres fingeixen que un conductor té una roda del seu cotxe punxada. Els lladres i el seu vehicle estan aturats en alguna àrea de servei de l'autopista, i fan aturar algun altre vehicle que estigui circulant per aquell punt, fent veure que porta una roda punxada. Quan el conductor que ha estat alertat pels lladres s’atura, baixa del cotxe per comprovar les rodes i normalment es deixa la porta oberta. Mentre un dels lladres l’entreté amb la roda suposadament punxada, l’altre aprofita la porta oberta del cotxe per robar el que hi hagi al seu interior.

 

Es van endur 2.000 euros, un portàtil i documentació

En el cas del robatori a l’AP-7 a Sant Jaume dels Domenys, els lladres s’havien aturat a l’àrea de servei del Baix Penedès, i van fer parar el cotxe conduït per la víctima. Els lladres van aconseguir emportar-se uns 2.000 euros en efectiu, un ordinador portàtil i també documentació personal. Just després d’aconseguir el botí, els lladres van fugir en direcció sud per l’AP-7 amb un Seat León. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per tal de trobar els lladres fugats, i esperen que les gravacions de les càmeres de seguretat de l’àrea de servei puguin ser d’ajuda.

 

Els robatoris amb aquest mètode acostumen a dur-se a terme en les autopistes, a les benzines o les àrees de servei, ja que així els lladres poden fugir del lloc a gran velocitat. Es tracta d'un mètode molt estès entre les bandes de lladres que actuen arreu de la xarxa viària. Ara bé, els robatoris amb el «mètode de la roda punxada» també han arribat a les grans ciutats, on es duen a terme de la mateixa manera, i els lladres marxen corrents o amb algun altre vehicle.