Sant Jaume dels Domenys estendrà la recollida porta a porta a totes les fraccions

La previsió és eliminar completament els contenidors al llarg del 2020
La recollida porta a porta ja es fa en diversos municips de Catalunya.  | LleidaDiari.cat
 

A poc a poc, els diferents municipis del Baix Penedès miren d'accelerar els percentatges de reciclatge per situar-se a les dades que marca la Unió Europea. Si aquest novembre s'estrenava un sistema de contenidors tancats a Bellvei, ara és el municipi de Sant Jaume dels Domenys qui té la intenció de fer un pas endavant i millorar les seves xifres. Per això, des del l'Ajuntament han anunciat que l'objectiu durant l'any 2020 és eliminar tots els contenidors de la via pública.

Per a fer-ho, el consistori preveu estendre la recollida porta a porta— que actualment es fa pel rebuig, la matèria orgànica, els bolquers i la poda— a la resta de fraccions, és a dir el vidre, els envasos, i el paper i cartó. A mesura que s'implementi la recollida porta a porta d'aquestes fraccions, s'aniran retirant aquests contenidors de la via pública. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament preveu passar de l'actual 40% de reciclatge a prop d'un 70'%.

Reunió amb els veïns

L'equip de govern actual, format pels partits Endavant i ERC, fa dos mesos que treballa en la proposta, amb l'assessorament d'un equip d'enginyers. Aquest dijous 12 de desembre s'ha convocat als veïns del municipi a una reunió on s'exposarà aquest nou model de recollida, que l'Ajuntament preveu implementar de cara a la segona meitat del 2020. La reunió es farà a la sala d'actes de l'agrícola i secció de crèdit dels Cellers Domenys, en una doble convocatòria, a les 19.00 hores i a les 21.00 hores.

Des del consistori volen recollir les valoracions i propostes dels diferents veïns. L'aposta de Sant Jaume vol millorar la recollida selectiva, amb la intenció de superar el 50% que marca la UE pel 2020. Això és el que ha aconseguit Bellvei amb el nou sistema de contenidors intel·ligents, que s'obren amb una targeta magnètica. Segons han assegurat des del consistori i el Consell Comarcal, durant el primer mes de funcionament del sistema, el reciclatge s'ha triplicat al municipi, arribant al 72%

"'El temps i els Conway' tanca la temporada de tardor al Vendrell" "🚔Torna la vigilància a l'estació de Segur de Calafell però amb alerta de «greu risc»"