Sant Jaume dels Domenys dona el tret de sortida del Carnaval al Baix Penedès

La rua d'aquest diumenge comptarà amb 25 carrosses
Una comparsa al Carnaval de Sant Jaume dels Domenys. | Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys

 

Com és tradició al Baix Penedès, les festes del Carnaval s'enceten a Sant Jaume dels Domenys, amb la rua que tindrà lloc aquest diumenge 24 de febrer a partir de les 12.30 hores. Aquesta rua, la primera de totes les que es fan a la comarca, comptarà enguany amb la presència de 25 carrosses i un total de 2.270 participants que s'han inscrit, i que vénen de diferents municipis de l'Alt i el Baix Penedès. 

Entre aquestes 25 carrosses n'hi haurà dues de Lletger, que són les que representaran el municipi. La resta dels participants vénen de llocs com l'Arboç, Banyeres del Penedès, les Cabanyes, Calafell, Cunit, Llorenç del Penedès, Pacs del Penedès, la Ràpita, Sant Miquel d’Olèrdola, Sant Pere Molanta, Santa Margarida i els Monjos, Segur de Calafell, el Vendrell i Vilafranca del Penedès.

Actes que van del 23 de febrer al 10 de març

La rua passarà per diferents carrers del municipi, en un recorregut que es pot veure en aquest enllaç. Les carrosses i comparses lluiran les millors gales per competir per les posicions d'honor als diferents concursos que se celebraran al Carnaval de Sant Jaume dels Domenys. Uns actes de Carnaval que hauran començat el dia abans, el dissabte 23 de febrer, amb la festa infantil que es farà a la Societat de Sant Jaume, amb animació a càrrec del grup Non Stop i xocolata per a tots els assistents. 

El Carnaval de Sant Jaume finalitzarà el diumenge 9 de març, amb la rua de Lletger que es farà a les 12.30 hores, seguida d'una calçotada, un ball de disfresses i una xocolatada per a tothom. Aquest 2019, diversos municipis del Baix Penedès han coordinat els seus carnavals sota el nom de Carnaval al Penedès Marítim. Dins d'aquesta iniciativa també s'ofereixen paquets turístics perquè tots aquells que vinguin a veure les rues es puguin quedar a la comarca tot el cap de setmana de l'1 al 3 de març.

"La PAH demana que s'aturin uns 25 desnonaments al Baix Penedès" "El Vendrell modificarà la normativa dels mercats al carrer"