El segon Històric Trail de Calafell tindrà 600 participants

Enguany hi haurà premis en metàl·lic i una dificultat més gran en el recorregut

 

Imatge de l'Històric Trail de Calafell 2018 | Toni González

 

Calafell celebrarà aquest diumenge 19 de maig la segona edició de l'Històric Trail, amb una participació que s'enfilarà fins als 595 participants. Aquesta cursa de muntanya, que es va estrenar el passat 2018, uneix esport i patrimoni històric, i aquest any es converteix en una prova amb una dificultat tècnica més gran i una major longitud. També es canvia el punt de sortida, que aquest cop serà al carrer d'Andalusia, a la Bòbila, i s'avancen els horaris per evitar les hores de més calor.

 

De nou, el promotor de la cursa és el col·lectiu Esgangalats, amb el suport de diversos patrocinadors i altres entitats, així com la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Calafell. La singularitat principal de l'Històric Trail és que és una cursa de muntanya amb un recorregut que passa per alguns dels paratges i edificacions històriques del municipi, amb la voluntat de conjugar la pràctica de l'esport amb el patrimoni històric local.  

 

Representacions teatrals al llarg del recorregut

En diferents indrets del recorregut es realitzen petites teatralitzacions que expliquen la història de cada lloc. D'aquesta manera, els participants poden descobrir paisatges poc coneguts de la muntanya de Calafell. Gerard Salas, membre de l'organització, destaca que en aquesta segona edició s'ha buscat fer «una prova més professional, per mirar d'atreure més nivell competitiu i noms destacats d'aquesta disciplina».

 

Aquest és el motiu que s'hagi introduït una dificultat més gran en les proves, així com que s'hagin instaurat premis en metàl·lic per als primers classificats. En aquest sentit, l’Històric Trail d'aquest any també podrà puntuar per a la lliga de curses de muntanya del Penedès. En total es faran tres proves. A les vuit del matí començarà la cursa llarga, de 21 quilòmetres i amb un desnivell de 850 metres. La cursa curta començarà a les nou i tindrà una distància de dotze quilòmetres i un desnivell de 350 metres. Per últim, es farà una caminada, amb sortida a les nou, que tindrà els mateixos paràmetres que la cursa curta.

 

L'Històric Trail busca tenir el menor impacte en l'entorn natural, amb el qual es demana als participants de la caminada que recullin les deixalles que es trobin per la muntanya. Al final hi ha un obsequi per a ells. Tampoc es faciliten envasos i els corredors se'ls han de portar de casa.