La Bisbal del Penedès posa en marxa la seva segona auditoria ciutadana

Dos dels deu ciutadans convocats hi han assistit
L'alcaldessa Agnès Ferré amb els ciutadans que han assistit a la convocatòria. | TarragonaDigital.com

 

La Bisbal del Penedès ha posat en marxa aquesta setmana un original mètode de participació ciutadana. Aquest dimecres, dia 17 de juliol, l’alcaldessa Agnès Ferré ha convocat diversos bisbalencs, escollits per sorteig, per a dur a terme l’Auditoria Ciutadana, una proposta que es tira endavant per segona vegada a la Bisbal i que consisteix a apropar la gestió de la comptabilitat municipal a la ciutadania.

 

Què és una Auditoria Ciutadana?

En concret, el funcionament de l'Auditoria Ciutadana està previst en l’article 83 del ROM de la vila, aprovat l'any 2017, i estableix que funciona de la següent manera: es trien una desena bisbalencs o bisbalenques a l’atzar i se’ls convoca per participar en l’'Auditoria Ciutadana'.

 

Així doncs, durant els 15 dies previs a la Comissió de Comptes, que tindrà lloc a finals de juliol, poden consultar documentació, com ara factures, relacionada amb la comptabilitat de l’Ajuntament.

 

Dos ciutadans han assistit a la cita

Dels deu bisbalencs seleccionats, dos han assistit a la cita. Una tercera persona no ha pogut assistir-hi, però ha confirmat la seva assistència el dia de la comissió de comptes. L’alcaldessa els ha fet entrega d’un dossier amb el pressupost de l’any 2018 i la Memòria del Model Compte General any 2018 i els ha convidat a venir a consultar documentació relacionada amb els comptes de l’Ajuntament durant els dies previs a la Comissió de Comptes que, tot i ser un acte tancat al públic, les deu persones triades per fer l’Auditoria Ciutadana hi podran assistir.

 

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, explica que «l’any passat ja vam iniciar l’Auditoria ciutadana i ens va agradar molt l’experiència, ja que ens permet acostar el funcionament de l’Ajuntament i els seus comptes a la ciutadania». «Pensem que iniciatives com aquestes apropen la ciutadania a les administracions i són un acte de transparència per part del govern», ha reblat l'alcaldessa bisbalenca.