El comerç revifa amb els Bons Calafell

La segona tongada d'ajuts de Calafell arriba a 119 negocis locals

En total s'han adjudicat 323.000 euros

La segona convocatòria d'ajuts a l'economia local de Calafell afectada per la pandèmia del coronavirus ha arribat a un total de 119 comerços i empreses. Han estat 323.000 euros que s'han adjudicat a negocis que havien quedat fora de la primera convocatòria. De les 119 sol·licituds aprovades, 72 han estat del sector comercial, dotze d'altres sectors i 35 del projecte de comerç electrònic decalafellacasa.com.

Tot i això, algunes sol·licituds han quedat fora de la segona convocatòria. Segons el consistori, la causa més freqüent ha estat perquè tenien deutes pendents amb l'administració, una obligació legal ineludible per accedir als ajuts. També han quedat fora els establiments que no han acreditat les pèrdues experimentades durant el confinament del mes de març, que havien de ser d'un 50% com a mínim.

Un Pla de Rescat de 750.000 euros

Amb l'adjudicació d'aquestes subvencions, l'Ajuntament completa la pràctica totalitat de la partida de 750.000 euros de suport al teixit econòmic local que estava prevista dins del Pla de Rescat. La regidora de Promoció de la Ciutat de Calafell, Lluïsa Lastra, ha recordat que aquests ajuts «són dels més alts que han donat els ajuntaments arreu de Catalunya aquest 2020».