Shakespeare arriba al Tàg del Vendrell amb 'El Rey Lear'

La companyia andalusa Atalaya-TNT ha obtingut nombrosos premis per aquesta adaptació
Atalaya-TNT porta 'El Rey Lear' al Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
 

El Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell acull aquest diumenge 20 d'octubre la representació de l'obra de William Shakespeare 'El Rey Lear', a càrrec de la companyia de teatre sevillana Atalaya-TNT (Premi Nacional de Teatre, 2008). Aquesta és una companyia que al llarg dels seus 36 anys de trajectòria s'han convertit en un referent del teatre d'investigació a l'Estat espanyol, recorrent mig miler de ciutats de 39 països i sis continents diferents.

 

Amb l'energia dels seus actors i actrius com a principal basa, Atalaya-TNT ha impulsat la lectura contemporània dels grans textos universals, com 'El Rey Lear', el seu segon muntatge shakespearià. La producció ha obtingut sis premis Lorca de Teatro Andaluz i vuit nominacions als XXII Premis Marx. Les bones crítiques rebudes converteixen l'obra en un dels plats forts de la temporada cultural de tardor i hivern del Vendrell. L'obra començarà a les 18.00 hores.

 

Premis del Concurs de Fotografia

Per altra banda, el passat 11 d'octubre es va fer l'acte d'entrega de premis del XXI Concurs de Fotografia del Vendrell, així com la inauguració de l'exposició de les obres presentades a la sala La Fusteria. El certamen, que enguany se centrava en el tema 'Làpides, escultures i records amb història dels cementiris del Baix Penedès', va tenir com a guanyador a Jordi Ventura Carbó, per la foto 'Llums i ombres', per la qual va endur-se 350 euros.

 

El segon premi (250 euros) va ser per Lluís López Carceller, per la foto 'Extrema solitud', mentre que Victòria Navarro Urgell va quedar tercera (200 euros) amb la fotografia 'Angelet de la Guarda'. En total es van presentar 50 fotos per part de divuit concursants. La mostra es podrà veure fins al 10 de novembre del 2019 a La Fusteria.

 

Conferència sobre memòria històrica

Dins del cicle de xerrades 'Diàlegs per a una República', que organitza l'ANC del Vendrell i Òmnium del Baix Penedès, es farà una conferència el pròxim dijous 24 d'octubre, a les vuit del vespre i al Centre Cívic l'Estació, sobre la 'Memòria Històrica, oportunitats i reptes'. Anirà a càrrec del professor de la URV Ramon Arnabat.