Simulacre dels protocols sanitaris per al 14-F.

Fan un simulacre al Vendrell per assajar els protocols sanitaris en un col·legi electoral

L'accés als recintes es farà d'un en un, amb les cues a l'exterior

Tal com s'està fent en molts municipis catalans, el Vendrell també ha fet un assaig dels protocols sanitaris que se seguiran als col·legis electorals per als comicis d'aquest diumenge 14 de febrer, marcats per la pandèmia del coronavirus. El simulacre s'ha fet a l'Auditori Pau Casals, on hi haurà un dels col·legis dels nuclis marítims, però el protocol serà el mateix en tots.

Els membres de les meses

El simulacre ha començat amb l'arribada dels membres de les meses electorals, alguns dels quals han estat presents a l'assaig de forma voluntària. Els responsables de l'Ajuntament del Vendrell i de Protecció Civil els han anat explicant els passos que se seguiran, començant amb la presa de temperatura de cadascun d'ells i la comprovació de les credencials.

Després se'ls donaran les EPIs, que consisteixen en dues mascaretes FFP2, una pantalla facial, guants quirúrgics i una bata de protecció que només s'hauran de posar de set a vuit de la tarda, quan votin els positius de Covid i els contactes estrets. A cada mesa només hi haurà tres persones, que tindran gel hidroalcohòlic a la seva disposició. Els apoderats i els interventors no seran a la zona de les taules.

Els votants

Pel que fa als votants, aquests hauran de fer cua a l'exterior del col·legi, ja que només es podrà entrar d'un en un. El DNI es deixarà en una safata i, un cop emès el vot, se sortirà per una altra porta. A l'Auditori Pau Casals hi ha dues meses, amb el qual només hi haurà dues persones votant al mateix moment, una a cada mesa.

Una altra de les novetats és que hi haurà una aplicació de mòbil on els ciutadans podran consultar cada quinze minuts la cua que hi ha a cada col·legi electoral. A tres quarts de set de la tarda, els membres de la mesa s'aniran tornant per posar-se les bates, perquè a les set puguin votar els positius de coronavirus

«Em vaig posar contenta quan ho vaig rebre»

Danae Barral és una de les ciutadanes que formarà part de la mesa en aquest col·legi electoral i que avui ha estat present al simulacre. A diferència de molta gent, ella assegura que es va posar «molt contenta» quan va rebre la notificació. «Mai havia estat membre d'una mesa i, per edat, no ho tornaré a ser més», ha explicat a TarragonaDigital. Després d'haver fet el simulacre assegura que no té por, ja que creu que està tot «molt preparat». «Més perillós és anar una hora al tren», afirma.