Agressió

El Síndic obre una actuació d'ofici davant l'agressió homòfoba a un jove de Calafell i la seva parella

Els dos nois van ser acorralats al parc de Joan Miró de Barcelona

El Síndic de Greuges de Catalunya ha anunciat que ha obert una investigació d'ofici per l'agressió homòfoba que van patir dos joves el passat divendres 31 de maig al parc de Joan Miró de Barcelona. Un dels joves era el periodista de Segur de Calafell Xavier Martínez, actualment treballador del Canal Blau, i que antigament havia format part de mitjans com Ràdio Cunit. Martínez va ser agredit junt amb el seu company Ivan per set nois encaputxats, que els van donar cops de puny i empentes.

Els joves van aconseguir escapar i van aturar una patrulla de la Guàrdia Urbana que estava per la zona. Després van ser atesos a un centre mèdic de la zona, on el periodista segurenc va rebre cinc punts de sutura al front. Posteriorment, tots dos van denunciar l'agressió als Mossos d'Esquadra. Des del Síndic recorden que el marc normatiu català els dona potestat per vetllar «per la no discriminació, amb independència de l'orientació sexual o la identitat de gènere o d'expressió de gènere de la persona».

Missatges de solidaritat de Torrent i Puigdemont

La denúncia dels nois ha generat una onada de solidaritat i missatges de suport a les xarxes socials. Martínez fins i tot ha rebut el suport de l'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del president del Parlament, Roger Torrent, a través de Twitter. També ho han fet el Síndicat de Periodistes o els Ajuntaments de Calafell i de Vilanova i la Geltrú, entre d'altres

Respecte a la identitat dels agressors, el mateix Xavier Martínez ha volgut «aclarir els rumors» a través del seu compte de Twitter, apuntant que «van ser set menors d'edat d'origen marroquí els que ens van atacar», afegint que «sí, encaixen amb el perfil de 'mena', però no hi ha res confirmat, tot són simples suposicions». De totes maneres, el periodista ha demanat no «estigmatitzar» cap col·lectiu. 

També et pot interessar: