Un sindicat de la policia del Vendrell alerta sobre l'augment de robatoris a les urbanitzacions

El sindicat majoritari reclama més recursos a l'Ajuntament
Vehicles aparcats a l'interior de la comissaria del Vendrell. | BP Diari

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el sindicat majoritari de la Policia Municipal del Vendrell, ha denunciat en un comunicat «l'alarmant augment de la delinqüència» en alguns nuclis de la ciutat, i demana més recursos pel cos de policia. Segons el sindicat, aquest passat hivern hi ha hagut un augment «dels robatoris en habitatges a les urbanitzacions del Vendrell», i afegeixen que la policia «poc pot fer per la manca de recursos i d'efectius» que pateix.

 

Manca d'agents i instal·lacions «precàries»

Per aquest motiu, reclamen a l'Ajuntament del Vendrell «més recursos per tenir més presència en els llocs on hi ha més índex de delinqüència». El sindicat assegura que ha presentat diverses instàncies al consistori, exposant el problema, però que no han rebut cap resposta, ni del govern local ni de la prefectura, cosa que els genera «frustració». El responsable del CSIF a l'administració local del Vendrell detalla que «des de fa temps, la plantilla es veu minvada per l'absència de convocatòries d'agent de policia», afegint que «no es cobreixen les jubilacions, ni tampoc les baixes per malaltia».

 

Aquesta situació es veu encara més perjudicada per «la precària gestió dels recursos», el que «incrementa el malestar dels agents, per no poder donar un bon servei». El sindicat també denuncia les «precàries instal·lacions de les quals disposa la policia del Vendrell», afirmant que el consistori «tampoc posa al dia les instal·lacions amb els sistemes de seguretat necessaris». Per últim, lamenten que els agents disposin d'una assegurança de vida «que no s'ha renovat en 20 anys».

 

El cap de policia apunta que es cobriran les vacants aquest mes

El cap de policia del Vendrell, Jordi Altarriba, ha explicat que la plantilla del cos es va quedar sense dos agents a principis d'any per les jubilacions anticipades, però que els tràmits per cobrir aquestes vacants ja estan pràcticament enllestits, i afegeix que en les pròximes setmanes entraran «entre cinc i sis agents més». Altarriba nega que hi hagi hagut un augment alarmant de robatoris a les urbanitzacions, apuntant que s'han tractat de casos «puntuals» i que en aquests aspectes «sempre hi ha alts i baixos». Pel que fa a les instal·lacions de la comissaria, el cap de policia admet que ara mateix ja són «justetes», però afegeix que el trasllat de Via Pública a uns locals fora de la comissaria els permetrà guanyar espai.

 

Altres notícies destacades: