El regidor de PxC del Vendrell, August Armengol, en una imatge d'arxiu

Condemnat a 6 mesos de presó i 2.000 euros de multa per una pintada a casa d'un regidor de PxC del Vendrell

Els fets van passar el 2016 al Vendrell després de l'acte fundacional de la plataforma política Respeto

El jutjat penal número 3 de Tarragona ha condemnat a 6 mesos de presó i una multa de 2.000 euros un veí del Baix Penedès per haver pintat la paraula 'nazi' a la porta de casa d'un regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell. Els fets es remunten a l'abril del 2016. PxC, Espanya 2000 i Partit per la Llibertat van organitzar a Coma-ruga l'acte fundacional de la plataforma Respeto, i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme va promoure una protesta en contra. Després de la concentració, l'aleshores regidor de PxC August Armengol va denunciar haver estat víctima d'una pintada i en va acusar quatre joves. Finalment la causa es va centrar en un d'ells, que ara ha estat condemnat per un delicte d'odi, segons ha fet públic el sindicat CGT.

En un comunicat, la Federació Comarcal de la CGT al Baix Penedès s'ha mostrat «radicalment en contra» de la sentència i ha criticat que s'hagi condemnat el manifestant per un delicte d'odi «en comptes de jutjar i condemnar el líder de PxC [al Vendrell] per les polítiques d'odi que porta a terme contra els immigrants i altres col·lectius vulnerables».

La CGT insisteix que el delicte d'odi «va ser concebut precisament per protegir als col·lectius vulnerables, minoritaris i així prendre atenció contra l’odi dels feixistes», i considera que el tribunal ha fet una aplicació «retorçada» del Codi Penal «per aplicar-lo a un antifeixista».

La CGT sosté que el condemnat és «totalment innocent» d'aquest delicte. Al mateix temps, qüestiona el testimoni d'un mosso d'esquadra, que va assegurar haver vist com l'ara condemnat va fer la pintada a casa d'Armengol perquè ell era a 50 centímetres dels fets. «Fals, vam ser diverses les persones que vam ser allà i no va haver cap mosso d'esquadra tan a prop en camp moment», apunta el sindicat.


Comentaris