Nou tall de l'N-340 dels treballadors de l'Hospital del Vendrell

Prop de 150 professionals han tallat durant mitja hora la carretera
El tall de l'N-340 que els treballadors de l'Hospital del Vendrell han fet aquest dijous. | Cedida

 

Prop de 150 treballadors de l'Hospital del Vendrell han fet aquest dijous 13 de desembre un nou tall de la carretera N-340 al seu pas per la ciutat, com a protesta per les retallades que pateixen des de fa deu anys. Junt amb els professionals de la sanitat, avui també s'han manifestat dos regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament del Vendrell, el de Salut, Ferran Trillas, i el d'Ocupació, Kenneth Martínez.

 

El tall s'ha fet de les 16.30 a les 17.00 hores, i els Mossos d'Esquadra han controlat la situació en tot moment. En aquesta ocasió s'han fet cues més grans de vehicles, tot i que la policia els desviava per altres vies, tal com han fet en les anteriors ocasions. Els talls de l'N-340 al seu pas per la zona de l'Hospital del Vendrell es fan cada dijous des del passat 29 de novembre i fins que acabi aquest 2018.

 

Queixes per la precarietat, les retallades i la manca de recursos

Aquesta és una de les mesures de pressió que el comitè d'empresa de l'Hospital va anunciar el passat mes de novembre, per denunciar la precarietat en la qual es troben immersos des de fa una dècada. Els treballadors es queixen de la progressiva càrrega de feina, les retallades dels sous, i la manca d'espai i recursos que té aquest centre sanitari, depenent de la Xarxa Sanitària Santa Tecla de Tarragona.

 

A més a més dels talls de carretera, els treballadors també estan fent aturades puntuals de serveis que no són urgents, com els quiròfans o les consultes. Amb això volen cridar l'atenció de la Generalitat en un moment que el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descàrrega, està negociant una reestructuració de la sanitat tarragonina de cara al pressupost de l'any vinent de la Generalitat. El comitè d'empresa avisa que la sanitat concertada no s'ha de deixar de banda, perquè té molta importància al Baix Penedès i a tot al Camp de Tarragona.