Tallen el trànsit a les zones inundables dels barris marítims del Vendrell

Les últimes tempestes provoquen que la riera de la Bisbal baixi ben plena d'aigua
La riera de la Bisbal, plena d'aigua, a la desembocadura de Sant Salvador | BP Diari

 

Les tempestes i els aiguats d’aquesta nit ja tenen conseqüències al Baix Penedès. Rieres i pobles costaners s’han vist afectats per les pluges de la matinada, fet que provoca talls de trànsit a les zones inundables dels barris marítims.

 

La riera de la Bisbal, crescuda

Segons ha informat la Policia Local del Vendrell, com a conseqüència de l’augment del cabal d’aigua de la riera de la Bisbal, s’ha tallat la circulació a diversos carrers i vies de comunicació dels nuclis de costa.

 

Els agents locals, d’altra banda, insten als ciutadans i conductors a respectar els talls de trànsit i no accedir a les zones negades d’aigua, «per la seguretat de tothom».

 

 

Cas omís a la prohibició

Malgrat l'avís exprés de la Policia Local del Vendrell, ja s'han vist diversos ciclistes i motoristes creuant la desembocadura de la riera de la Bisbal. Més enllà del risc que comporten aquestes actituds, les autoritats alerten que desobeir aquest tipus de restriccions puntuals es considera una infracció.

 

Diverses persones no han fet cas de la prohibició de pas | Twitter / @RTVEV

 

A causa de les pluges, el telèfon d'emergències 112 rep 183 trucades a tot Catalunya

Protecció Civil ha informat, a través de les seves xarxes socials, sobre les zones més afectades per les pluges i tempestes d'aquesta nit i matinada al nostre país.

 

Concretament, i pel que fa a les comarques tarragonines, al Baix Penedès s'han registrat un total de quatre trucades d'emergència mentre que, a la comarca del Tarragonès, se n'han fet fins a dotze.

 

Les comarques barcelonines, les més afectades

Les comarques més afectades per l'últim temporal del mes d'agost, segons la Direcció General de Protecció Civil, han estat el Baix Llobregat, amb 75 trucades; el Barcelonès, amb 35 i Osona, amb 30.