Tapen amb lones les pèrgoles de l'estany de Coma-ruga

És la mesura del consistori fins que no es faci la intervenció de millora del Feder

 

La lona que s'ha posat a sobre de les pèrgoles de l'estany de Coma-ruga. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha tapat amb una lona informativa les pèrgoles que rodegen l'estany de Coma-ruga. Aquesta és la mesura que ja van avançar la setmana passada amb la qual es vol evitar el pas de qualsevol persona per aquest espai. L'estructura presenta danys en diversos punts, i alguns fragments havien començat a desprendre's, amb el qual des del consistori han optat per realitzar aquesta intervenció de manera urgent.

 

D'aquesta manera, una de les zones més emblemàtiques de la platja de Coma-ruga estarà tapada durant la temporada turística, és a dir, des de la Setmana Santa fins que passin els mesos d'estiu. Les deficiències de l'estructura ja es van detectar a finals de l'estiu passat. El setembre es van posar tanques al voltant de les pèrgoles per evitar el pas, com també es va fer al recinte del brollador que hi ha a prop de l'hotel balneari.

 

Les obres de millora, després de l'estiu

A principis d'aquest 2019, l'Ajuntament va decidir reforçar la protecció posant una gran tela verda al voltant. La intenció del govern municipal era aguantar així fins que es posin en marxa les obres del projecte relacionat amb el fons Feder, que han de suposar una remodelació completa del centre de Coma-ruga. Les obres estan previstes que comencin després de l'estiu, un cop tancada la temporada alta.

 

Però la caiguda d'alguns fragments, fa pocs dies, ha obligat el consistori a modificar el seu plantejament inicial, fent una actuació d'urgència. Aquesta ha consistit a extraure totes les biguetes de la pèrgola del costat oest de l'estany, que són les que estan més malmeses, i repicar les zones del costat est que mostrin un risc de patir despreniments. Després, s'ha procedit a tapar amb lones les dues pèrgoles. Amb això, l'Ajuntament vol evitar que hi hagi danys personals o materials en els pròxims sis mesos, abans de començar les obres del Feder.