L'Ajuntament de l'Arboç.

La taxa de terrasses de l'Arboç serà gratuïta durant l'any 2021

El consistori ha aprovat les ordenances fiscals per l'any vinent

L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar aquest passat dilluns 21 de desembre les ordenances fiscals per l'any 2021, entre les quals destaca la gratuïtat de la taxa d'ocupació de via pública per part de les terrasses dels bars i restaurants. El consistori ja havia avançat que congelaria la resta de taxes de cara a l'any vinent.

El grup municipal de Junts per l'Arboç ha explicat en un comunicat que havia sol·licitat aquesta mesura tenint en compte «la seguretat sanitària que ofereixen els espais exteriors vers els espais interiors, i que cap establiment hagi de renunciar a ampliar la terrassa per raons econòmiques», segons el regidor Guillem Cabanach.

Al costat de la restauració

Cabanach va defensar que l'administració estigui «al costat del sector de la restauració, ja que està sent un dels sectors més perjudicats per la pandèmia». Junts també demanava que la gratuïtat de les places exterior fos equivalent «a la suma de l'aforament interior i les cadires demanades l'any 2019», tot i que la proposta aprovada finalment se centra en el nombre de taules demanades el 2019.