La Residència Hospital Sant Antoni Abat de l'Arboç

Tens debat a l'Arboç sobre la gestió de la crisi sanitària a la residència Sant Antoni Abat

La comissió d'investigació no la farà l'Ajuntament, sinó el Parlament

L'Ajuntament de l'Arboç va viure, al ple del passat dijous, un tens debat sobre la gestió de la crisi sanitària a la residència Sant Antoni Abat. El grup municipal de Junts per l'Arboç va presentar una moció demanant una comissió d'investigació sobre com s'havia gestionat l'emergència sanitària en aquest centre, la qual va rebre el suport dels grups municipals del CLAM i de la CUP. El PSC, però, va votar en contra i la moció no va prosperar.

El ple va tenir moments de molta tensió, especialment entre el regidor de Junts Guillem Cabanach i l'alcalde, Joan Sans. El batlle va puntualitzar que la investigació de la gestió de les residències no correspon a l'àmbit local, sinó a la Generalitat, i que «judicialment no és viable». De fet, des del govern local es va afirmar que la investigació de les residències la centralitzarà el Parlament i el mateix Joan Sans va avançar que ja hi havia una investigació policial en marxa.

Canvi de nom de la comissió

Cabanach, per la seva banda, va demanar canviar el nom de la moció i fer una «comissió d'estudi», amb la qual no es volia «anar contra res ni contra ningú», sinó que el principal objectiu era «aprendre d'allò que s'ha viscut per estar millor preparats pel futur». Tot i això, des del govern es va considerar que, en aquests moments, amb la investigació del Parlament en marxa, no era el moment de fer aquesta comissió d'estudi.