Imatge d'arxiu de l'Hospital del Vendrell

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell avisen de la «tensió psicològica extrema» que estan patint

Hi ha prop de 35 sanitaris de baixa per la Covid

Els professionals de l'Hospital del Vendrell viuen la situació més delicada des de la primavera passada. La tercera onada del coronavirus ha vingut seguida de la segona i afecta de ple uns treballadors que pateixen una «tensió psicològica extrema en un context de desgast acumulat i exigència màxima», tal com han explicat des del comitè en un comunicat.

Els sanitaris lamenten la manca de suport psicològic en aquests moments durs, quan el centre té més de 40 hospitalitzats per la Covid i hi ha prop de 35 treballadors que estan de baixa pel mateix motiu. A la nota, dirigida a la direcció del centre, el comitè recorda que la plantilla treballa «des de l'esgotament» per unes ràtios que consideren «abusives», i demanen un reforç de personal.

Reprogramant intervencions quirúrgiques

Segons ha avançat RTV el Vendrell, l'Hospital ja ha reprogramat part de les intervencions quirúrgiques, concretament les que són considerades no urgents. L'Hospital del Vendrell va tenir 160 ingressats per coronavirus durant la primera onada, entre els mesos de març i juny. Després d'uns mesos d'estiu en què no hi va haver nous ingressos de Covid perquè es derivaven a Tarragona, a mitjans d'octubre van tornar a ingressar malalts per l'increment de la segona onada.