Els treballadors de l'Hospital del Vendrell tallaran l'N-340 en protesta per les retallades

També estudien fer vaga als serveis que no són urgents
Una protesta dels treballadors de l'Hospital del Vendrell. | M.G.

 

El comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ha anunciat que el pròxim 29 de novembre farà un tall a l'N-340 al seu pas per la ciutat en protesta pel «deteriorament del sistema públic de salut, la precarietat laboral i les sobrecàrregues de treball» que pateixen els treballadors «des de l'any 2008». El tall serà d'uns vint minuts, a partir de les 15.30 hores del dia 29 de novembre.

El comitè afirma que la situació de retallades que pateix el sector els últims deu anys els ha empès a fer un seguit d'accions de protesta, que detallaran en una roda de premsa la setmana vinent. Entre aquestes també hi ha la possibilitat de fer vaga als serveis que no són mínims ni urgents. Cal recordar que, des del passat mes de juny, els professionals dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de la Xarxa Santa Tecla fan parades de cinc minuts tots els divendres.

 

Metges i professionals sanitaris amb sobrecàrrega de treball

El personal de l'Hospital ja va donar suport a aquestes aturades el passat 24 de juliol. Les ràtios de pacients que tenen els professionals dels CAP del Vendrell i Calafell s'apropa als 2.000, quan està estipulat que haurien de ser 1.500 pacients per cada metge. Per això els últims mesos s'han incrementat les reunions entre els ajuntaments del territori, els treballadors sanitaris i els responsables de la Xarxa Santa Tecla, que demanen a la Generalitat que millori la dotació econòmica per fer front a aquesta situació.

La setmana passada, els membres del Pacte de Berà van expressar el seu compromís per fer pressió i aconseguir un millor finançament. Pel que fa a l'Hospital del Vendrell, el comitè d'empresa ja ha denunciat diverses vegades que es troba en un estat de saturació permanent. «L'hospital s'ha quedat petit, tenim les urgències col·lapsades de manera permanent i ens falta personal, espais i inversió», apunten.

"El Congrés accepta fer un nou accés al nucli de Torreblanca, al Vendrell" "ALERTA A CALAFELL: Carrers, pàrquings i passos soterrats inundats des de fa un mes"