Trenquen diversos llums i un fanal a les platges del Vendrell

El cost d'aquests actes de vandalisme és de 500 euros
El fanal que s'ha trencat a Sant Salvador. | Ajuntament del Vendrell

 

Nous actes de vandalisme s'han registrat els últims dies al Vendrell, concretament als barris marítims. El primer va ser al Francàs, on es van trencar dues lluminàries encastades en un pont, que van deixar el pas sense llum, oferint una major sensació d'inseguretat. L'Ajuntament del Vendrell ha informat que la substitució d'aquestes dues lluminàries té un cost d'uns 200 euros, amb el qual ho acabaran pagant tots els ciutadans. 

 

Fanal trencat al sector Sanatori

El segon acte d'incivisme va tenir lloc al Passeig Marítim, a la zona del Sanatori, on es va fer caure un fanal a la platja, suposant un perill per tots els ciutadans que passaven pel lloc. En aquest cas, el cost de reposició del bàcul és d’uns 300 euros, segons el consistori. La regidoria d’Enllumenat i Eficiència Energètica ha demanat un cop més la col·laboració de tots els veïns per evitar aquestes actuacions incíviques, que són molt habituals a la ciutat, i més en els mesos d'estiu, quan augmenta molt la població.

 

Des de l'Ajuntament recorden que els fanals i els quadres elèctrics són mobiliari urbà i, tal com indica l’article 72 de l’Ordenança de Convivència i Civisme, està prohibit col·locar-hi cartells, pancartes i adhesius sense autorització expressa de l’Ajuntament. Un altre problema que s'ha detectat aquest estiu ha estat el del 'botellon' en algunes zones de la platja, com ara la coneguda com a plaça dels Enamorats de Coma-ruga. La Policia ha intensificat la vigilància per evitar aquests actes d'incivisme.

 

Miccions de gossos als fanals

A més a més, davant la problemàtica de les miccions de gossos, el consistori apunta que una bona pràctica és la de diluir amb aigua l'orina. El fet que els gossos facin les seves necessitats dia rere dia als bàculs de les lluminàries ocasiona la seva oxidació prematura, cosa que ha ocasionat haver de retirar gairebé 100 punts de llum durant el 2017.