GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Turismar del Vendrell recrearà la Coma-ruga del 1920

El projecte del FEDER, la reserva marina de Masia Blanca o el barri ferroviari també tindran el seu protagonisme

 

Imatge antiga de la platja de Coma-ruga. | Cedida

 

El Vendrell segueix incorporant novetats a la fira Turismar, amb la qual el municipi dona cada any la benvinguda a la temporada d'estiu. L'edició d'aquest 2019, la número 32, començarà aquest divendres 21 de juny i s'allargarà fins al dilluns 24, aprofitant el cap de setmana llarg de Sant Joan. Una de les propostes més destacades és la recreació de la Coma-ruga de fa cent anys que durà a terme la companyia de teatre de La Lira Vendrellenca.

 

'Coma-ruga 1920'

Amb el nom de 'Coma-ruga 1920', la companyia farà viatjar els assistents més de cent anys enrere, per veure com era el nucli marítim a finals del segle XIX i principis del segle XX, els anys en els quals aquesta àrea del litoral plena d'estanys i aiguamolls es va començar a transformar en un centre turístic de referència per a la burgesia i les celebritats del moment. Els actors i les actrius encarnaran figures històriques com Carme Karr, Emília Girona o Lluís Via, alguns dels primers promotors de la zona.

 

Una recreació teatral que acabarà amb la simulació de la inauguració del balneari Comarruga Terrasse Hotel, que es va fer el 7 d'agost del 1920. En aquesta recreació, els Dansaires del Penedès integraran la seva habitual ballada de sardanes. L'obra es podrà veure el divendres a les 19.15 hores i el dissabte a les 19.00 hores, sempre a la plaça dels Germans Trillas.

 

El Turismar 2018 del Vendrell. | Toni González

 

La reserva de Masia Blanca i la colònia ferroviària

En la línia de donar rellevància al passat de Coma-ruga, també hi haurà en aquest Turismar dues exposicions permanents relacionades que estaran a la plaça dels Germans Trillas, una de fotografia antiga i una de postals escolars que porta per nom 'Coma-ruga amb ulls de nen', ambdues vinculades al FEDER. De la mateixa manera, es comptarà amb un taller de mosaics sobre Santiago Padrós i un cicle de xerrades que es farà a l'Hotel Termaeuropa sota el nom de 'Descobreix Coma-ruga'.

 

El Turismar 2019 també vol posar l'accent en la difusió de la reserva marina de Masia Blanca, amb una exposició que es podrà veure a l'estand de l'Ajuntament i diverses activitats i visites guiades que es faran pels voltants de la reserva a càrrec dels biòlegs del GEVEN. De visites guiades també n'hi haurà a l'espai natural de les Madrigueres i a la colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders

 

A més a més, la fira seguirà tenint el seu centre neuràlgic a la plaça dels Germans Trillas, on hi haurà els diferents estands, així com activitats dirigides al públic familiar i concerts d'artistes com Ericah Lein Group, Maria Jacobs o Cul de Sac. La nit de Sant Joan es farà una cercavila nocturna, el tradicional castell de focs i un concert del grup de versions La Banda Neón, al parc Tabaris. Es pot consultar el programa complet del Turismar 2019 en aquest enllaç.