Protesta dels treballadors de Bergé Logística.

En vaga indefinida els treballadors de dues empreses subcontractades per Saint-Gobain

Des de Bergé denuncien que se'ls ha substituït per personal d'una ETT

Els 43 treballadors de Bergé Logística a l'Arboç es troben en vaga indefinida des d'aquest dimecres 14 d'octubre, en protesta per la rescissió del contracte que Saint-Gobain ha fet amb aquesta empresa subcontractada. Se sumen als setze treballadors d'una altra empresa subcontractada de la cristallera, CTC, que estan en vaga des del dia 8 pel mateix motiu.

Substituïts per personal d'una ETT

Els treballadors de Bergé han aprofitat el primer dia de vaga per protestar davant les portes de Saint-Gobain a l'Arboç i han denunciat als mitjans que la cristallera els ha substituït per personal procedent d'una empresa de treball temporal (ETT). «Si ens haguessin substituït per personal recol·locat procedent del tancament de Glass, podríem entendre alguna cosa, però no entenem que contractin treballadors d'una ETT», ha denunciat el portaveu de l'assemblea de treballadors, Xavi Garcia.

Des de Bergé no volen donar per perduts els 43 llocs de treball i han instat els treballadors de Saint-Gobain a fer-los costat, tal com ells van fer durant les mobilitzacions pel tancament de la divisió Glass. En cas de no poder revertir-se la situació, demanen que hi hagi recol·locacions a altres fàbriques o, en última instància, «bones indemnitzacions» pels acomiadaments. Bergé Logística s'encarrega del servei de càrrega i descàrrega de material a la divisió Sekurit.

Protesta dels treballadors de CTC

Per la seva banda, CTC és l'empresa subcontractada que fa aquest mateix servei a la divisió Glass. Els seus treballadors protesten perquè asseguren que Saint-Gobain rescindirà el contracte a finals del 2020, per posar al seu lloc treballadors provinents de Glass. Van començar la vaga el passat 8 d'octubre. Tot plegat és un dominó que va començar amb l'anunci a finals d'agost del tancament de Saint-Gobain Glass.


Comentaris